Medalie de aur la dublu rame fara carmaci

Învingatoare la Beijing, Georgeta Andrunache, alaturi de Viorica Susanu, la dublu rame fara carmaci, a intrat in legenda canotajului mondial cu a cincea medalie de aur castigata la Jocurile Olimpice. „Andrunache, in varsta de 32 de ani, va avea ocazia, duminica, sa devina cea mai titrata canotoare din toate timpurile, daca se va impune, alaturi de coechipierele sale, in finala olimpica a probei de 8+1”, noteaza Agentia France Presse, adaugand ca romanca este si cvintupla campioana mondiala. 
Au fost cronometrate cu timpul de 7 minute, 20 de secunde, 60 de sutimi, fiind urmate de echipajul chinez You Wu / Yulan Gao si de cel bielorus Iulia Bicik / Natalia Helakh.
Georgeta Andrunache are acum în plamares cinci titluri olimpice, fiind la egalitate cu Elisabeta Lipă. La ediţia din 2000 a Olimpiadei, românca a cucerit aurul la dublu rame şi la 8+1, iar la Atena 2004 a repetat această performanţă. Duminică, începînd cu ora 12:10, ora României, va avea loc finala probei de 8+1, unde se aşteptă o nouă   medalie de aur.

Mai multe detalii pe www.gsp.ro, www.sport.ro, www.eurosport.com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: