• Blog Stats

    • 139,701 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Momentul „fierbinte” al interviului de selectie: negocierea salariului

Negocierea salariului este unul dintre cele mai bune momente de pe parcursul interviului de selectie in care puteti obtine informatii pretioase despre personalitatea candidatilor.
Astfel de informatii va arata in ce masura corespund acestia noului loc de munca si cat de bine se vor integra in organizatie – presupunand ca experienta profesionala si competentele pe care le au sunt exact cele cerute de post.Cand vine vorba despre negocierea salariului, doua dintre atitudinile si comportamentele cel mai des intalnite sunt cele ale candidatului tip „cowboy agresiv” si cele ale candidatului tip „inger supus”.

Candidatul tip „cowboy agresiv”

Acest stil descrie o persoana care se grabeste in negociere cu „armele pe masa”; de exemplu, un angajat care crede cu tarie ca este de neinlocuit, motiv pentru care va solicita un salariu nejustificat.
Negociatorul “cowboy” crede ca o abordare intransigenta este cea mai buna metoda si, de aceea, evita sa arate semne de slabiciune.
Angajatii de acest tip fie obtin ce vor, fie isi cauta alt loc de munca (ceva obisnuit pentru ei, de altfel).

In general, feriti-va sa angajati acest gen de persoane, chiar daca la prima vedere vi se pare ca ar corespunde din punct de vedere profesional postului pentru care candideaza.
Puteti sa riscati o angajare doar in cazul in care respectivul candidat ar reprezenta cu adevarat o achizitie pretioasa pentru firma.
In aceasta situatie, luati in calcul faptul ca va trebui sa depuneti multe eforturi pentru a-l incadra in echipa de lucru si pentru a convinge echipa sa-l accepte.

Candidatul tip „inger supus”

Persoanele de acest gen nu vor sa “miste barca” sau, altfel spus, nu vor sa supere pe nimeni, astfel incat sunt dispuse sa accepte mai putin decat merita.
La prima vedere, orice angajator si-ar dori un astfel de salariat: cineva care iti face aceeasi treaba, dar pentru o recompensa modesta!

Totusi, va sfatuim sa va mai ganditi inainte de a angaja o astfel de persoana. S-ar putea sa va bucurati pentru o mica economie, dar sa introduceti in echipa un angajat care poate avea o influenta mai putin benefica.
Imaginati-va o persoana care sovaie in permanenta, care nu are curajul sa-si asume responsabilitatea, care tot timpul da impresia ca se multumeste cu foarte putin…
Este posibil ca, in situatii dificile in care toti membrii echipei trebuie sa ia o decizie ferma, sa va treziti ca cel putin jumatate nu sunt prea siguri pe ei, influentati de „supusul inger”.

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: