• Blog Stats

  • 139,729 vizitatori
 • Top Posts

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Meta

 • RSS bbbblogatea

 • Anunțuri

Termeni HR

  Ocupatia este activitatea utila, aducatoare de venit (in bani sau natura), pe care o desfasoara o persoana in mod obisnuit, intr-o unitate economico-sociala si care constituie pentru aceasta sursa de existenta. Ocupatia este specialitatea (calificarea) exercitata efectiv la locul de munca.
  Meseria sau profesia reprezinta ceea ce stie sa faca un om, avand pentru aceasta dovada absolvirii unei forme organizate de pregatire. Profesia este specialitatea (calificarea) obtinuta prin studii.
  Calificarea reprezinta nivelul atins in meserie, profesie sau ocupatie. Putem spune despre o persoana ca este sau nu calificata, ori ca are o anumita treapta de calificare.
  Postul este cea mai simpla subdiviziune a organizatiei si poate fi definit ca suma obiectivelor, sarcinilor, competentelor, responsabilitatilor si autoritatii ce poate fi atribuita unei singure persoane. Postul poate fi definit si ca grup de locuri de munca identice sau aproape identice in ceea ce priveste sarcinile semnificative si importanta organizatorica.
  Functia se refera la totalitatea posturilor care au aceleasi caracteristici principale si este activitatea desfasurata de o anumita persoana in structura unei ierarhii functionale. Astfel, gruparea posturilor pe baza anumitor criterii organizatorice desemneaza functia. Functia poate fi manageriala, de executie, operationala, functionala.
  de la resu@newslettere.ro
Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: