• Blog Stats

    • 139,647 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Idei de afaceri (2) – frizeria

Ati observat, cu siguranta, ca multi copii plang cand merg la tuns. Starea lor de disconfort are mai multe cauze – mediul rece si neprimitor, scaunele mari, rigide si incomode, asemanarea izbitoare dintre halatele albe ale frizerilor si cele ale doctorilor (sau asistentelor medicale) etc. – cert este ca dvs. trebuie sa duceti munca de lamurire cu ei pentru a-i convinge sa urce pe scaunul lui “nenea frizeru’”.

Ce s-ar intampla insa daca intr-un salon de frizerie copiii ar descoperi un univers al lor, o lume care sa prelungeasca in realitate imaginatia lor, un loc unde sa se simta bine alaturi de parinti si unde sa se poata juca? Atunci acest salon ar fi vizitat frecvent si cu placere si ar deveni astfel o afacere profitabila. 

Ca in orice afacere serioasa, mai intai a trebuie elaborat un studiu de fezabilitate in urma caruia sa rezulte ca in zona exista un numar suficient de mare de potentiali clienti pentru ca afacerea sa fie de succes.
Amenajarea, renovarea si decorarea spatiului, incepe din fata salonului. Fiind o zona aglomerata, cu trafic intens, se pune problema usurarii accesului clientilor la salon, asa ca trebuie amenajata o parcare proprie pentru clientii salonului. Apoi amenajarea interiorului care trebuie sa arate ca o nava spatiala(sau depinde cum vreti sa o proiectati mai atractiv). Sistemul de iluminare cu multe becuri si spoturi colorate, uniformele frizerilor care te duc imediat cu gandul la vestimentatia eroilor din serialul Star Treak, picturile de pe pereti, mobilierul modern cu straluciri metalice, scaunele ergonomice si confortabile – toate acestea te fac sa te simti intr-o nava spatiala. Fiind o unitate care ofera servicii de igiena, asigurarea celor mai bune conditii in acest sens era vitala. Astfel, salonul trebuie sa aiba o centrala termica proprie ce-i asigura apa calda in permanenta, gresia si faianta sa ofere o igiena ridicata, iar sistemul de aer conditionat dotat cu filtre impotriva factorilor alergogeni  trebuie sa asigure un climat placut. Toate instrumentele folosite de catre personal (foarfece, perii, pieptene, brici, bigudiuri) trebuie sa fie sterilizate in aparate de sterilizat cu raze ultraviolete. Mantalele cu care sunt acoperiti clientii in timpul tunsului vor fi realizate dintr-un material cu proprietati electrostatice, astfel incat sa nu retina firele de par, si sa nu fie folosite de la un client la altul!

Voi continua si cu alte idei de afaceri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: