• Blog Stats

    • 139,701 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Identitatea vizuala a brand-ului: 10 pietre unghiulare

1. Luati-va ragazul de a descoperi ADN-ul brand-ului dvs.! Imaginea, ambalajul reprezinta reflexia acelui „ceva” care scoate in relief produsul/serviciul dvs..

O identitate vizuala autentica va rezona imediat cu audienta.

2. Fiecare element al identitatii vizuale trebuie luat in calcul: sigla, culorile, elementele grafice auxiliare, …tot!

3. Puneti totul sub microscop. Daca vreunul dintre elementele grafice se dovedeste a fi slab realizat sau lipsit de semnificatie, atunci trebuie pur si simplu sa renuntati la el. Identitatea vizuala reprezinta semnatura brand-ului dvs., prima mana pe care o intindeti viitorului client. Este, deseori, singura sansa pe care o aveti de a atrage atentia acestuia.

4. Imediat ce v-ati construit identitatea vizuala, incepeti sa o folositi. Fiecare aspect al comunicarii
trebuie sa se ingemaneze perfect cu celelalte. De la brosuri si pana la website si reclama televizata, imaginea trebuie sa ramana consistenta! Inainte chiar sa citeasca sau sa auda continutul/comentariul, publicul ar trebui sa poata, imediat, identifica sursa acestuia.

5. Puterea unei identitati vizuale consta in reactia emotionala pe care o provoaca. „Designer”-ii se
concentreaza intotdeauna pe aceasta reactie emotionala atunci cand aleg culorile, schema, formatul si imaginile. NU puteti realiza o legatura cu clientul fara sa aveti de partea dvs. o emotie!

6. Un nume este, in sine, o sigla! Simbolurile grafice au stat la originea branding-ului, reprezentand o unealta de lucru ideala pentru comunitatile cu grad mic spre mediu de alfabetizare. Astazi, simbolurile grafice si cuvintele isi dau mana pentru atingerea aceluiasi obiectiv – crearea unei identitati vizuale aparte. De aceea, trebuie sa aveti in vedere faptul
ca numele va reprezenta intotdeauna cea mai importanta parte a siglei dvs.. Concepeti un „design” pentru numele dvs. si ajustati-l apoi cu simboluri.

7. O data ce identitatea vizuala a brand-ului a fost realizata, urmeaza dezvoltarea unui adevarat „stil”. Tipul si marimea caracterelor, culorile si interfata grafica vor deveni toate elemente purtatoare ale acestui stil, asigurand, astfel, consistenta mesajului publicitar.

8. Fiti sincer(a)! O cultura organizationala nu poate fi comunicata printr-o identitate vizuala care prezinta o fatada falsa. Imaginea exterioara trebuie sa reflecte intotdeauna, in afaceri si in viata, realitatea interioara.
Descoperiti acel „ceva” care da unicitatea afacerii dvs. si, apoi, puneti-l in evidenta pe toate caile!

9. Identitatea vizuala are o sfera de cuprindere mai larga decat sigla, website-ul si, in general, ambalajul grafic al mesajului publicitar. Aspectul biroului, instrumentele cu care scrieti, masinile de transport si imbracamintea contribuie de asemenea la construirea identitatii vizuale finale.

10. Respectati-va promisiunile!
Un brand este o promisiune facuta clientului. Spuneti-va povestea si, mai departe, tineti-va cuvantul, astfel incat sfarsitul sa fie unul fericit!

(sursa Revista de Management pluristratificat).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: