9 adevaruri esentiale

Ce va trebuie pentru a reusi in afaceri? Iata o intrebare care ii framanta enorm pe cei care „se incalzesc” pe margine si isi doresc din tot sufletul sa intre in marele joc al afacerilor.

1. Daca vreti sa reusiti in afaceri trebuie sa fiti obsedat de ceea ce faceti, de ceea ce produceti si vindeti. Sun Tzu spunea, in urma cu vreo cateva mii de ani, ca „daca iti place ceea ce faci atunci cand muncesti, nu vei simti niciodata ca muncesti”. Lucrurile nu s-au schimbat de atunci si pana acum, din acest punct de vedere, absolut deloc. Aici mai este subliniat un alt adevar: nu banii reprezinta factorul cel mai motivant, ci placerea pe care o aveti atunci cand faceti ceva ce va este drag sufletului.

2. Angajati oameni exceptionali. Sigur, ei cer si salarii mari. Dar daca sunt intr-adevar exceptionali, ei isi vor castiga singuri salariul dorit.

3. Prezentati clientilor produsul pe care il comercializati sau machete cat mai reale ale acestuia. Daca e vorba de servicii, oferiti-le gratuit pentru o scurta perioada de timp. Degeaba le veti povesti zile de-a randul clientilor dvs. cat de frumos, de ieftin si de comod este serviciul dvs. Cel mai indicat este sa-i lasati sa interactioneze nemijlocit cu produsul sau serviciul dvs. Aceasta varianta este cea mai convingatoare strategie de vanzare.

4. Fixati-va obiective ambitioase, dar realiste. Daca nu va veti propune sa ajungeti departe, cu siguranta nu veti ajunge niciodata in top.

5. Intocmiti-va un plan de actiune. Cu termene stricte. Specificati clar cine, de ce se ocupa si de ce anume are nevoie. Stabiliti recompense pentru realizarea fiecarei etape si sanctiuni pentru nerealizare.

6. Fiti originali in tot ceea ce faceti. Identificati noi modalitati de abordare a pietei, oferiti clientilor mai mult fara a le cere bani in plus, cereti enorm de la angajati si furnizori, dar rasplatiti-i cum se cuvine. incercati tot timpul sa va diferentiati de concurenta prin cat mai multe lucruri bune.

7. Perfectionati-va continuu. Atat dvs., cat si angajatii dvs.

8. Angajati consultanti, dar nu-i ascultati orbeste. Nu pentru ca ei, consultantii, nu si-ar cunoaste meseria. Ci, pur si simplu, pentru ca dvs. va stiti cel mai bine afacerea si clientii pe care ii aveti.

9. Distrati-va cat mai mult. Daca venitul la serviciu nu este o distractie, inseamna ca ceva nu e in regula. In fond si la urma urmei, pentru ce traiti? Doar pentru foarte multi bani obtinuti cu foarte multi nervi si foarte mult stres?

Sa traiesti inseamna mult mai mult decat sa ai bani, si bani, si bani. Bucurati-va de fiecare minut pe care il petreceti la „volanul” afacerii dvs.

(sursa Revista de Management pluristratificat)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: