CV-ul si cererea de angajare

CV-ul si cererea de angajare, documente obligatorii in dosarul personal al angajatului

Toate documentele pe care le depune un candidat in vederea angajarii – CV-ul, scrisoarea de intentie, scrisoarea de referinta, pre-interviul de angajare – pot fi grupate sub denumirea de dosar de candidatura.

CV-ul este primul document ce ofera informatii despre candidatii care se prezinta pentru selectia pe un anumit post. Impreuna cu interviul de selectie, CV-ul sta la baza deciziei de angajare si reprezinta o dovada a faptului ca angajatul respectiv a fost recrutat potrivit cerintelor postului.
De asemenea, CV-ul angajatului este un document la care sa reveniti ulterior, in cazul in care se doreste o recrutare interna in firma dvs.

Sfatul nostru este sa promovati modelul comun european de Curriculum Vitae adoptat in Romania prin H.G. nr. 1.021/2004 (publicata in M.Of. nr. 633 din 13.07.2004), care la art. 1 alin. (1) precizeaza:
„Se aproba modelul comun european de curriculum vitae (…) in scopul sporirii transparentei si exactitatii informatiilor existente pe piata fortei de munca si pentru alinierea legislatiei romane la reglementarile comunitare in domeniu”.

Cererea de angajare este documentul prin care viitorul angajat, dupa ce a fost selectat in urma interviurilor si a primit oferta de angajare, solicita angajarea in firma dvs.
Aceasta cerere confirma respectarea standardului international al Organizatiei Internationale a Muncii prin care se precizeaza ca relatiile de munca trebuie sa fie liber consimtite.
(sursa Revista de Resurse Umane).

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: