AFACERI PE SCURT

Semi-internat la domiciliu

Lucia Radu, Bucuresti: „Cand eram prin clasa VI-a, parintii m-au inscris la intenatul din curtea scolii unde invatam (Sc. Gen. 189) in regim de semi-internat. Asta pentru ca eram singura acasa pana veneau ei de la serviciu si va puteti imagina ce puteam sa fac eu pe acolo… Dupa scoala, ma duceam in cladirea internatului, „semnam condica”, dupa care mancam si… direct in sala de studiu unde imi faceam lectiile pentru ziua urmatoare.  Acum sunt „consemnata la domiciliu” vreo doi ani pentru ca am un bebelus. Fetita mea cea mare este clasa I-a si astfel, pentru a-mi mai rotunji veniturile, am deschis la noi acasa un semi-internat pentru (deocamdata) 5 dintre colegii fetitei mele. Noi avem un apartament foarte mare – 4 camere – astfel incat avem spatiu suficient pentru toata lumea.
Ideea este simpla si usor de aplicat: pe copii ii iau eu de la scoala, nu mananca la mine pentru ca asa vor parintii si oricum ei vin cu „cornul si laptele” de la scoala pentru ca nu reusesc sa le consume in pauza, facem lectiile, citim povesti, ii meditez la engleza, ne jucam pe calculator (jocuri de pe CD-urile din revista Matematica), vedem un film la video etc. Parintii sunt incantati, pentru ca au copiii supravegheati, iar cand ei vin acasa lectiile sunt facute, repetate temele pentru ziua urmatoare si nici macar nu mai trebuie sa-i verifice. Convenabil, nu?
Taxa este de 200 lei/luna, atat cat ia orice bunicuta pe care o angajezi sa-ti ia copilul de la scoala si sa ti-l pazeasca pana vii de la serviciu. Avantajul, in cazul meu, este ca, atunci cand vin parintii, copilul se poate odihni putin sau poate pleca la joaca sau pot avea toti program de oras, de film etc., pentru ca temele sunt facute, verificate si repetate pentru a doua zi.
As putea spune, si fara falsa modestie, ca am si o mare satisfactie profesionala, la sedintele cu parintii doamna invatatoare ii citeaza mai mereu pe „copiii mei” ca fiind din ce in ce mai buni: citesc mai repede si mai cursiv decat ceilalti, cu greseli mai putine, se fac mereu remarcati la matematica si nu vin absolut niciodata cu temele nefacute la scoala. Au un progres evident mai rapid decat ceilalti.
Aceasta activitate ma ajuta enorm si in meseria mea, eu fiind specializata in psihologia copilului, in special a copilului de varsta prescolara si scolara. Am lucrat ani multi la un camin de copii cu nevoie speciale, apoi la scoala de surdo-muti, am doua stagii de studiu la camine de copii din Elvetia, ca in final sa ajung la scoala la care sunt acum. Imi place ceea ce fac, imi plac copiii si am mare rabdare cu ei. Copiii au mare nevoie sa fie indrumati (bineinteles, fara a simti acest lucru), sa fie ascultati, au mare nevoie de ajutor pentru a creste mari si a deveni, nu ca noi, ci mai buni si mai competitivi decat noi.”

Obiecte decorative din lemn decupat

Dorinel Danilet, Bucuresti: „Ideea de afacere pe care v-o propun are la baza banalul traforaj. Astfel, cu ajutorul unui ferastrau manual sau electric se pot realiza adevarate dantelarii din lemn, fie dintr-o singura bucata de placaj, fie din mai multe bucati care se pot asambla ulterior sub forma unor constructii mai mult sau mai putin complexe.
Un exemplu din prima categorie ar putea fi un ceas decorativ, de fapt o placa decupata intr-o maniera artistica, in care sa fie incastrat cadranul unui ceas. Este un produs al carui succes depinde doar de inspiratia artizanului. Riscul este ca migrarea spre kitsch se poate face foarte usor. In a doua categorie, ar putea intra o pendula, a carei carcasa sa fie obtinuta dintr-o multitudine de elemente decupate separat. Ca o nota de inedit, carcasa ar fi bine sa reproduca o cladire celebra sau o scena religioasa.
Punctul dificil al afacerii consider ca este identificarea modelului/tiparului care ar avea succes pe piata. Este o treaba care tine de indemanare, de inspiratie sau chiar de bun-gust, pentru a da lucrarii valoare si a o transforma intr-o opera de arta.
Afacerea aceasta are avantajul ca productia in sine se poate desfasura la domiciliu, urmand ca desfacerea obiectelor sa se faca, in mod optim, prin intermediul magazinelor de artizanat din cadrul marilor hoteluri.”

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: