Inghetata sub forma de bile

Iata un produs cu adevarat revolutionar: Dippin’ Dots, inghetata sub forma de bile. Un produs clasic si foarte popular – acum intr-o noua prezentare. Da, obisnuita inghetata nu mai curge dintr-un dozator ca o crema vascoasa, ci cade ca o ploaie de bilute colorate intr-o caserola, de unde clientul o poate consuma cu lingurita. Impactul vizual al acestui nou produs este completat de senzatia inedita de a simti bilele de inghetata cum se topesc pe limba. Oricine devine instantaneu un fan inrait.
Dippin’ Dots a fost inventat in 1988 de Curt Jones, un microbiologist american care a aplicat la fabricarea inghetatei un proces numit „incapsulare criogenica”, in fapt o metoda de racire foarte rapida si la temperaturi foarte joase care duce la formarea de bile. Jones spune ca astfel se pastreaza mai bine aroma. In rest, ingredientele si reteta sunt aceleasi ca la produsul clasic.
Dippin’ Dots se comercializeaza prin intermediul unor tonete atractive, prevazute cu dozatoare frigorifice ce se aprovizioneaza periodic cu saculeti de marfa de la laboratorul firmei. Clientul vine si solicita un anumit sortiment, iar vanzatorul trage de o maneta a dozatorului lasand sa curga o portie de bilute intr-o caserola decorata atractiv. Spectacolul capteaza imediat atentia, mai ales ca se aude si un zgomot specific, ca si cum ai varsa niste orez pe masa. O a doua varianta de comercializare este cu produsul deja ambalat in pungute sigilate, colorate atractiv si depozitate in vitrine frigorifice cu fisa, amplasate in spatii circulate. Depozitarea la temperaturi scazute este vitala deoarece, ca orice inghetata, si aceasta se topeste. Afacerea necesita un personal foarte redus (1-3 oameni la fiecare punct de vanzare) si poate fi dezvoltata rapid prin amplasarea de noi tonete in alte locatii potrivite: parcuri, targuri, mall-uri etc.

Investitia totala: 80.000-230.000 $
Taxa de franciza: 12.500 $
Roialitati: 4%
Durata contractului: 5 ani
Taxa de reinnoire a contractului: variabila
www.dippindots.com

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: