Revista astrologica in format inedit

Imaginati-va ca mergeti la chioscul de difuzare a presei si acolo, expusa la loc vizibil, va intampina o mapa transparenta din plastic cu 12 plicuri, fiecare purtand insemnele unei zodii. Va alegeti plicul corespunzator zodiei dvs. si in el gasiti o scrisoare de cateva pagini, tiparita in conditii grafice de exceptie, care prezinta previziunile astrologice aferente zodiei respective pentru toata luna in curs.
Aceste previziuni constituie de fapt continutul informational al publicatiei. Da, desi nu pare, chiar este vorba de o publicatie – una periodica, ce apare la inceputul fiecarei luni, care ofera la fiecare numar informatii noi si care poate avea abonati si chiar pagini (sau inserturi) publicitare. Singura diferenta este ca nu arata ca un ziar sau ca o revista, ci ca o scrisoare. Ideea vine din Italia si a fost pusa in practica si in Romania, in urma cu 8 ani, de editura Erc Press. Cu succes. Tirajele medii au atins atunci 120.000 de exemplare
De ce merge aceasta afacere?
Simplu. Daca pentru o carte sau pentru o publicatie specializata se pune problema identificarii publicului caruia i se adreseaza, in cazul unei publicatii astrologice de acest gen lucrurile se prezinta altfel. Foarte putini sunt aceia care nu doresc sa stie ce le rezerva astrele in ziua sau in perioada respectiva. Este tot atat de adevarat ca cei mai multi uita aproape instantaneu ce au citit sau au auzit referitor la acest lucru, dar curiozitatea este mare si, data urmatoare cand se intalnesc cu publicatia, nu ezita sa o cumpere.
Un alt avantaj il constituie faptul ca afacerea se poate demara relativ fara prea mari probleme. Spatiul necesar se poate rezuma initial la o camera din apartamentul dvs., amenajata ca birou. Aveti nevoie de un telefon, un fax, un calculator de nivel mediu si o imprimanta obisnuita. La inceput, colaboratorii pot lucra la domiciliu, urmand ca ulterior, dupa dezvoltarea activitatii, sa va extindeti spatiul si numarul de angajati.
Realizarea propriu-zisa a publicatiei
Activitatea incepe practic cu gasirea unui astrolog, de preferinta renumit, care sa conceapa horoscopul pentru fiecare zodie in parte. O alta posibilitate este contactarea unei edituri din strainatate care realizeaza o astfel de publicatie. Si in acest caz, insa, aveti nevoie de un astrolog care sa adapteze la realitatea romaneasca datele preluate. De asemenea, este foarte important sa preluati un horoscop valabil pentru o populatie de origine latina, pentru ca diferentele in cazul romanilor sa fie foarte mici.
Daca va hotarati sa colaborati cu o editura din strainatate, trebuie sa apelati la serviciile unei agentii de copyright si sa platiti un traducator pentru text. Procesul de obtinere a unui copyright dureaza cam 2-4 luni. Evident, daca aveti deja niste contacte stabilite cu o editura din alta tara, totul e mult mai simplu si castigati timp.
Pasul urmator este tiparirea. Oferta de pe piata este foarte mare, asa incat va fi usor sa alegeti o tipografie care lucreaza repede, la preturi rezonabile. Un lucru foarte important pentru acest tip de publicatie il reprezinta calitatea superioara a cartonului si hartiei folosite, precum si calitatea tiparului. Urmeaza apoi introducerea scrisorilor in plicuri si lipirea acestora din urma – activitati destul de migaloase, care necesita timp. In lipsa unui utilaj costisitor, destinat special acestor operatii, totul se realizeaza manual. Ca urmare, trebuie stabilit foarte precis numarul de angajati si tirajul publicatiei, astfel incat sa puteti respecta termenul de predare. Este bine sa aveti in vedere ca oamenii doresc sa stie inainte ce le rezerva astrele si in nici un caz dupa.
(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: