• Blog Stats

    • 139,695 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Zboruri de agreement cu balonul

Ati vazut, cu siguranta, la televizor, un balon cu aer cald. Sau poate ca ati observat unul „pe viu”, ancorat undeva pe post de suport publicitar. Dar ati zburat cu un astfel de aparat? Daca nu si daca doriti sa experimentati senzatia, la o inaltime care sa nu creeze disconfort, aveti acum posibilitatea. O firma din Bucuresti ofera amatorilor ridicari de la sol cu balonul in zbor captiv, in conditii de maxima siguranta.
Cum s-a nascut afacerea?
„Pana in 1997, nu am avut absolut nici o tangenta cu zborul”, povesteste Ioan Istrate, director de marketing la firma Mediaon. „Dar in acel an, in 1997, am primit de la patronul firmei noastre sarcina sa fac o documentare despre tot ce inseamna balon cu aer cald, in vederea achizitionarii unui astfel de aparat de zbor. A trebuit deci sa ma interesez si sa aflu tot – constructie, principiu de functionare, instructaj pentru pilotare, oferte – si incet-incet am devenit foarte pasionat de domeniu.
Balonul a fost adus in 1998 si, cand s-a pus problema cine il va pilota, evident ca m-am oferit. Am plecat cu inca un coleg in Ungaria sa facem un curs de doua saptamani pentru obtinerea licentei de pilot, fiindca la noi in tara activitatea cu balonul nu era nici macar in faza de pionierat. Ulterior licenta s-a echivalat aici si astfel am devenit primii piloti de balon cu aer cald din Romania.”
Un balon costa 30.000 de euro, fara taxe
„Dupa ce a fost adus in tara, balonul a trebuit sa fie inmatriculat. Inmatricularea presupune intocmirea unui dosar cu actele de provenienta, date tehnice despre capacitate si navigabilitate, apoi se face o verificare la sol si una in zbor s.a.m.d. La noi, la ora actuala, sunt inmatriculate doar 7-8 baloane, in timp ce in Ungaria sunt peste 300, iar in Statele Unite in jur de 10.000.
De vina pentru numarul redus de baloane din Romania este reticenta firmelor mari de aici de a folosi acest aparat ca suport publicitar, dintr-un spirit mai conservator, probabil. De aceea, noi a trebuit sa ne orientam spre o alta utilizare comerciala, anume evenimentele de firma: team building, dealers meeting sau ca o activitate conexa in cadrul unui eveniment mai amplu.
Concret, serviciul pe care il oferim este ridicarea pasagerilor in zbor captiv, deci cu balonul ancorat la sol, pana la inaltimea de 50-60 m sau mai mult, in functie de locatie si de lungimea franghiilor de ancorare. Intr-un interval de cateva ore putem ridica chiar si 100 de persoane. Tariful este pe ora si el se poate negocia in functie de numarul de zile si de numarul de ore pe zi.”
(sursa Revista Omului de Afaceri)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: