• Blog Stats

    • 139,695 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Animalul de prada s-a trezit!

“Politicul dicteaza economicului!” “Ba nu, economia este cea care guverneaza politica!”

…Controversa aceasta am avut-o, in urma cu trei ani, cu unul dintre oamenii de afaceri din Top 10 Romania. La acel moment, nimeni nu ma putea convinge ca politica este mai influenta, in lume, decat economia. Ei bine, in lumina actualei crize financiare mondiale, reiterez cele spuse si gandite atunci. Este foarte clar ca politica, oamenii politici influenteaza puternic, decisiv destinele tarilor si ale umanitatii in genere. Economia mondiala nu este, insa, un animal domestic.

Te afli in mod evident in eroare daca iti imaginezi ca deciziile pe care le iei tu, mare om politic de stanga-dreapta-imprejur, vor pune “cu botul pe labe” economia si o vor obliga pe aceasta sa iti asculte si respecte intocmai ordinele! Economia, fie ea nationala sau mondiala, este, din contra, un animal salbatic, un animal de prada, care nu poate fi domesticit decat in visele desarte ale unor oameni care nu o inteleg si nu o vor intelege, de fapt, niciodata.

Si asta se vede cel mai bine acum. In spatele actualei crize financiare mondiale stau deopotriva decizii si actiuni economice si politice. Niste baieti destepti din SUA, “gulerele albe” cum li se spune acolo, s-au jucat de-a magicienii cu marile institutii financiare de peste ocean. Rezultatul – un dezechilibru pe care cu greu il vor mai putea combate. Animalul de prada s-a trezit din somn si, cu ghearele-i ascutite, a trecut la atac. Doar cine va sti sa-i anticipeze miscarile se va putea tine la adapost de zvacnirile-i feline.

In actualul context, tot mai multi oameni incep sa inteleaga – poate pentru prima oara! – cat de important este factorul economic in vietile lor. Instabilitatea trezeste! Iar iesirea din somnul fiscal este o necesitate pentru fiecare dintre noi. Cu atat mai mult in vremuri de criza, intelegerea mecanismelor economice si o buna ancorare in solul taxelor si impozitelor sunt vitale.

“Death and taxes”, zice americanul. Despre prima scrie in carti si se vorbeste in predici. Taxele si impozitele sunt, insa, treaba noastra: Consilier Taxe si Impozite, Consilier Contabilitate.

(sursa Revista de Interes general)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: