Rutina este dusmanul schimbarii

Cu totii suntem fiinte dominate de regulile obisnuintei, de rutina de zi cu zi. Nimeni nu ar vrea cu adevarat sa-si schimbe tabieturile, mai ales odata cu inaintarea in varsta. „Imi parchez masina in acelasi loc in fiecare zi. Imi agat cheile in acelasi loc in fiecare seara. Chiar si telecomanda televizorului o manuiesc in acelasi fel in fiecare seara, in timp ce stau in acelasi scaun si-mi mangai cainele (acelasi caine) care, bineinteles, sta intins in acelasi loc.“

In concluzie, se pare ca nu dam nici o sansa schimbarii, avem formate despre ea acele clisee mentionate mai sus. Dar adevarul este ca schimbarea place clientilor nostri. Este un fapt dovedit. Luati un raft din magazinul dvs. si mutati-l cinci metri mai incolo, iar in locul lui aduceti alt raft, cu alte produse, care statea de obicei in alt colt al magazinului si vedeti ce se intampla. Clientii vor intra si vor exclama: „Oh, dar aveti o multime de lucruri noi aici!“, iar dvs. veti da aprobator din cap, in timp ce veti gandi: „Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva. Tot ce am facut a fost sa fatai doua rafturi de colo-colo“.

  Clientii, asadar, iubesc schimbarea. Exemplul cel mai sugestiv este, poate, cel dat de industria computerelor, care se bazeaza pe modificari intr-un ritm permanent. Este acea industrie care ne-a invatat ca este OK sa arunci un computer (pentru care ai platit intre 3.000 si 5.000 €) doar pentru ca are trei sau patru ani vechime.

Si de multe ori nu este vorba doar de o schimbare de dragul schimbarii: daca trebuie sa astepti mai mult de 15 secunde in fata ecranului unui computer dupa ce ai dat clic pe mouse, este clar ca trebuie sa-l aduci la zi din punctul de vedere al performantelor.

(sursa Revista de Afaceri, Bani si Profit)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: