HR in cifre

Desi tot mai putine firme au de gand sa faca angajari in primele 3 luni din 2009,
Romania are totusi planuri de recrutare optimiste

Ponderea firmelor care intentioneaza sa faca angajari in primul trimestru din 2009 a coborat la 28%, cu patru puncte procentuale sub nivelul aferent perioadei octombrie-decembrie 2008, Romania avand totusi cele mai optimiste planuri de recrutare din regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
In acelasi timp, a crescut usor ponderea firmelor care anticipeaza diminuarea recrutarilor sau chiar reduceri de personal – de la 11% cati intentionau sa renunte la angajati in trimestrul patru – la 12% in primele trei luni din 2009, potrivit unui studiu al companiei de resurse umane Manpower.
Astfel, 28% dintre companii s-au declarat interesate de a face angajari in ianuarie-martie 2009, procent in scadere fata de previziunile pentru perioada octombrie-decembrie 2008, cand 32% dintre angajatori doreau sa isi completeze echipele. Cele mai optimiste planuri de angajare apartin companiilor din Nord-Vest si din Bucuresti-Ilfov.
Potrivit studiului, 58% dintre angajatori nu se asteapta la schimbari in planurile de recrutare pentru trimestrul urmator, in crestere cu doua puncte procentuale.
Scaderi majore preconizeaza angajatorii din agricultura, constructii, administratie publica si cei industria prelucratoare. La polul opus se afla firmele din finante, asigurari, comert si transport, care au cele mai optimiste previziuni de angajare. (Sursa: Mediafax)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: