Regulile gandirii creatoare

1. Amana evaluarea – nu este momentul sa critici acum. La un anumit moment va trebui sa o faci, dar nu stopa fluxul ideilor care iti vin in minte ca sa le analizezi.

2. Gandeste-te la cat mai multe lucruri – cu cat mai multe idei vei avea, cu atata cresc sansele ca una sau mai multe dintre ele sa fie bune. Incearca sa gasesti cel putin 30 de solutii, cand ai nevoie doar de una. Lasa prejudecatile si da-i drumul!

3. Nu elimina ideile neobisnuite sau ciudate – lasa grija de a le pune in practica pe mai tarziu. Ba chiar incearca sa gasesti cat mai multe idei trasnite sau nebunesti.

4. Combina si dezvolta ideile. Incearca sa „amesteci“ diversele idei intre ele pentru a crea una noua.

De exemplu, din combinarea unui motor cu o trasura s-a nascut ideea automobilului. Folosind aceste principii de baza, iti acorzi sansa de a avea idei pe care altfel nu le-ai lua in seama, dar care, de fapt, merita atentie si care pot fi puse in practica. Incearca aceasta metoda data viitoare cand vei avea nevoie de idei noi, indiferent daca lucrezi de unul singur sau faci parte dintr-un colectiv. Treci in revista regulile si pentru tine, si pentru ceilalti. Apoi incepe sa scrii, lasandu-ti mintea sa zburde. Pentru aceasta, nu te apuca sa judeci ceea ce-ti trece prin cap. O sa vezi ca ideile vor curge una din alta. Si poate, dintr-o idee de genul celei de a conduce un automobil fara volan, care pare trasnita in prima faza, cine stie, poate vei reusi sa gasesti exact ceea ce cauti.

(sursa Revista de Afaceri, Bani si Profit)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: