• Blog Stats

    • 139,729 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Cum angajeaza concurentii si partenerii dvs.

In linii mari, cerintele angajatorilor nu s-au schimbat foarte mult fata de anii precedenti. In continuare, sunt cautati candidati care au deja o experienta in domeniu, au studii universitare si sunt absolventi ai unor studii post-universitare si cursuri specializate.
Pe langa aceste aspecte, o cerinta des intalnita din partea angajatorilor este cunoasterea unor limbi straine de circulatie internationala, chiar si atunci cand sunt vizate pozitii in domeniul financiar si juridic.
De asemenea, cerinte precum lucrul in echipa, flexibilitatea si abilitatile de comunicare sunt foarte des apreciate de angajatori.
Ce asteptari au candidatii
In aceasta perioada, candidatilor care isi cautau deja un loc de munca li s-au alaturat si angajatii din domeniile afectate de criza, precum si cei disponibilizati. Astfel, numarul celor interesati de o oferta de job a crescut considerabil.
In situatia actuala a crizei economice, multi romani cauta un job care sa le ofere siguranta postului si a venitului. Asadar, stabilitatea este in primul rand cautata, fiind urmata in top de preferinte cum ar fi tipul jobului sau oferta salariala.
„Deocamdata nu s-a stabilit diferenta de procentaj a angajarilor de anul acesta fata de anul trecut, insa cert este ca numarul angajarilor a scazut in ultima perioada a anului. Acest fapt se datoreaza scaderii numarului de pozitii deschise in companii sau chiar blocarii temporare a procesului de recrutare in anumite companii.
De asemenea, fluctuatia de personal a scazut, iar ofertele de munca ale caror venituri se majorau in timp nu mai sunt la fel de tentante ca in perioada precedenta, daca nu ofera si siguranta unei colaborari pe termen lung”, spune Elena Tanase, senior consultant la Barnett McCall Recruitment. (Sursa: Adevarul)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: