• Blog Stats

    • 139,729 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Puzzle-uri personalizate cu piese din lemn

In urma cu doi ani, Florin Muntean si sotia sa erau in cautarea unei afaceri. Doreau sa demareze o mica activitate care sa le aduca un venit suplimentar, insa fara o investitie prea mare, ceva cat mai apropiat de domeniile care ii pasionau (calculatoare, fotografie, arta).
Inspiratia a venit in momentul in care au vazut la cineva un puzzle personalizat din carton, realizat de o firma din Brasov. Ideea li s-a parut foarte interesanta. La vremea respectiva, in Sibiu (orasul lor) nu exista nimeni care sa realizeze asa ceva, dar, din cautarile pe Internet, sotii Muntean au aflat ca in tara erau deja o multime de firme care realizau asemenea produse. Apoi, in scurt timp, a aparut si in Sibiu o firma care se ocupa cu asa ceva.
Din dorinta de a realiza ceva nou, care sa nu existe pe piata din Romania, au continuat cautarile si au descoperit ca se pot realiza puzzle-uri personalizate si pe suport de lemn. Au vazut pe Internet imagini cu puzzle-uri de acest tip, din S.U.A., si au ramas impresionati de modul de realizare a pieselor, de rezistenta acestora, precum si de aspectul deosebit si unic al fiecarei piese in parte. Astfel, in vara anului 2006 au inceput sa puna in aplicare ideea de a realiza puzzle-uri personalizate pe suport de lemn, avand ca subiect fotografiile aduse de clienti.
Idei de AFACERI: Domnule Muntean, descrieti va rog perioada de inceput a afacerii. Care au fost primii pasi pentru a pune acest serviciu pe picioare?
Florin Muntean: Primul pas a fost sa ma interesez de tehnologia de executie a puzzle-urilor din lemn, care este complet diferita de cea a puzzle-urilor din carton. Ea presupune utilizarea unei masini pentru decupat piesele si aceasta masina, impreuna cu indemanarea celui care o manevreaza, asigura in proportie de 99% succesul fabricarii unui puzzle.
Gasirea in Romania unei astfel de masini nu a fost deloc un lucru usor, deoarece nu prea se comercializeaza asa ceva pe la noi (desi este o masina extrem de simpla si deloc costisitoare). Dupa ce in sfarsit am gasit exact ceea ce cautam, urmatorul pas a fost procurarea materiei prime – placaj sau PFL de diverse grosimi. Am luat apoi o poza oarecare si asa a aparut primul puzzle pe suport de lemn confectionat de mine. Ca spatiu de lucru am folosit o camera de cativa metri patrati.
Idei de AFACERI: A existat, probabil, o perioada de exercitiu, in care v-ati format mana. Ce interval de timp a trecut pana cand ati fost multumit de calitatea puzzle-urilor executate?
Florin Muntean: Intr-adevar, primele piese confectionate erau departe de cele pe care le vazusem pe Internet, dar doar dupa cateva zile de exersare, am inceput sa fiu multumit de ce realizam. Pana la urma, totul e doar o problema de indemanare si rabdare.
Idei de AFACERI: Explicati, pe scurt, cum se obtine un puzzle personalizat din lemn. Cat dureaza cap-coada lucrul pentru un format A4, de exemplu?
Florin Muntean: Pe scurt, etapele confectinarii unui puzzle personalizat din lemn, ar fi urmatoarele:
– se taie suportul de lemn (placajul) in dimensiunea in care va fi realizat puzzle-ul
– se atasaza (cu adeziv) fotografia pe placaj
– se decupeaza cu ajutorul masinii fiecare piesa in parte
– piesele sunt apoi slefuite cu atentie
– se ambaleaza puzzle-ul realizat
Pentru un puzzle A4 este necesar un timp total (care include toate etapele mentionate mai sus) de 70-80 min.
Idei de AFACERI: Piesele pot avea orice forma? Care sunt dimensiunile lor minime?
Florin Muntean: Piesele pot avea orice forma, depinde doar de imaginatia si indemanarea persoanei care le realizeaza. Fiecare este unica, nu este exact ca alta, lucru logic de altfel dat fiind ca ele se decupeaza separat, manual. Pot semana intre ele, dar nu sunt identice. Nu exista o dimensiune minima, dar cu cat piesele sunt mai mici, cu atat sunt mai greu de realizat si este nevoie de un timp mai indelungat pentru executia comenzii.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: