Europenii incurajeaza munca in randul persoanelor de peste 55 de ani

Politicile europene pun accent pe forta de munca a femeilor, mai ales a celor de peste 55 de ani, pe care le considera o cheie la problema fortei de munca, iminenta in urmatorii ani. Astfel, mai multe state europene au dezvoltat strategii de recrutare a acestei categorii de persoane, imbunatatind in acelasi timp situatia discriminarii pe varsta, a stereotipiilor legate de un anumit job si incercand sa imbunatateasca atat calitatea muncii, cat si plata oferita pentru aceasta.
La nivel european se doreste ca pana la finele anului 2010 jumatate dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani sa fie active pe piata muncii, dintre care 40 la suta sa fie femei.
In Romania, aproape 25% dintre angajati spun ca seful lor este femeie, de cele mai multe ori trecuta de 55 de ani. Tara noastra se inscrie astfel in trendul european care arata ca femeile de varsta a treia au sanse mai mari sa ocupe un post de conducere comparativ cu femeile tinere, insa numai in cazul unui loc de munca stabil, cu contract pe perioada nedeterminata. (Sursa: Gandul)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: