O persoana curajoasa face o majoritate

“O persoana curajoasa face o majoritate.”
(Andrew Jackson , cel de-al saptelea presedinte american)

O face!…

Este o diferenta notabila – intre a fi “lider de opinie” si a fi “promotor de opinie”. Una e sa inoculezi opinie si alta – sa ii stimulezi aparitia. In primul caz, este vorba despre propriul tau comentariu asupra realitatii – pe care incerci sa il impui ca singurul comentariu valid. In cel de-al doilea caz, este vorba despre incurajarea opiniei in general, despre stimularea gandirii libere.
Doua sunt si modalitatile de a face o majoritate: “a face” o majoritate si “a-ti” face o majoritate. “Iti faci” o majoritate tocmai atunci cand reusesti sa iti impui punctul de vedere, opinia. “Faci” o majoritate atunci cand, stimuland opiniile, actionezi doar ca un factor de coagulare. In general, nu sunt multi cei care doresc sa “iasa in fata”, sa “poarte drapelul”.

Vorbind despre cazul fericit, cand este vorba de “coagularea opiniilor” ce se vor turnate in aceeasi retorta, o persoana care sa aiba initiativa acestei coagulari (ca si a stimularii) este absolut necesara. In special atunci cand a actiona presupune a-ti asuma modul de inaintare al pastravului, curajul devine o necesitate. Iar, daca opinii au, inca, multi, curajul de a si le sustine este fara indoiala o piatra rara.

Romania si-a cultivat, decenii intregi (optimism temporal remarcabil!…), frica si lehamitatea de a pasi dincolo de linie. De a nu o mai accepta. Pasivitatea care ne caracterizeaza trebuie strapunsa. Si nu va fi pana in clipa in care cat mai multi oameni plurivalent dotati se vor satura de propriul stat pe loc. Romania duce lipsa de orice, numai de oameni inteligenti nu.

Prea putini dintre acestia se simt insa manati de idealuri. Si inca mai putini, atunci cand sunt manati, si le asuma. Iar…, daca nimeni nu-si “asuma”, nu mai poate sa se nasca “suma”… De o suma de inteligente are nevoie Romania acum. De o suma de inteligente asumate!

…Cine o face?

(sursa revista e-SUCCES)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: