Hair stilist de succes la doar 18 ani

Mihai D. a intrat de tanar „in paine”: nu avea nici 16 ani cand a pus mana, pentru prima data, pe foarfece si pieptene. Mirajul acestei meserii il atragea de mult, mama sa lucrand tot in bransa, ca manichiurista-pedichiurista, insa sansa de a lucra efectiv si de a-si descoperi talentul a avut-o la 16 ani, cand patroana salonului unde era angajata mama sa a decis ca are nevoie de un elev, cineva fara experienta, pe care sa-l formeze dupa stilul ei de lucru. Acest elev a fost Mihai, care a descoperit intr-un timp foarte scurt nu numai ca are talent si ca ii place enorm meseria, ci si ca treaba merge mult mai bine decat se astepta! Asa a hotarat sa ramana in domeniu, iar acum nu regreta defel.

Cum s-a nascut ideea unui salon propriu?
Mihai a ramas in acel salon de coafura aproape doi ani de zile, timp in care a invatat cam tot ce se putea in materie de hair-styling! „Este o meserie in care tot timpul ai ceva de invatat, pentru ca moda se schimba, apar materiale si produse noi, tehnici de lucru noi, aparatura noua pe care trebuie sa stii sa o folosesti la perfectie, deci niciodata nu vei putea spune ca stapanesti absolut totul!”, spune Mihai.

Pentru ca trebuia sa exerseze tot timpul, caci experienta iti perfectioneaza stilul, Mihai s-a angajat intr-un alt salon de coafura, situat intr-un cartier oarecare, ideal pentru a capata experienta si dexteritate, clientela din acea zona nefiind atat de pretentioasa. Insa s-a ciocnit curand de o serie de probleme la care nu se astepta, legate in primul rand de bani: patronii nu ii plateau niciodata salariul la timp, care salariu oricum era extrem de mic comparativ cu munca depusa. „Atunci am hotarat ca trebuie sa devin propriul meu stapan”, spune Mihai, dar conditiile financiare de atunci l-au silit sa mai astepte inca aproape doi ani pentru a-si vedea visul implinit.

Cum s-a materializat proiectul?
„Eu obtinusem deja calificarea in meserie, la fostul loc de munca, caci fara aceasta calificare nu poti lucra. Mai nou, se fac cursuri specializate pentru a te califica in domeniu, la finalul carora poti obtine o diploma de calificare, care iti deschide calea spre meseria de hair-stylist”, povesteste tanarul intreprinzator.

„Primul lucru pe care l-am facut a fost sa inchiriez un spatiu: o cunostinta avea deja un salon de cosmetica si o camera era libera, special destinata chiar unei asemenea activitati. Am incheiat cu proprietara un contract de inchiriere la Circa Financiara pe durata determinata, adica un an.” Ca forma legala de functionare, Mihai a ales varianta autorizarii ca persoana fizica. De ce aceasta solutie? Pentru ca, spune el, nefiind o afacere foarte ampla, aceasta este o modalitate de a plati mai putine taxe si impozite la stat. Bineinteles, aceasta autorizatie se obtine tot pe baza diplomei de calificare in meserie.

(sursa )

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: