• Blog Stats

    • 139,695 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Intalnirea fata in fata: invatati sa negociati pretul si conditiile cu clientii dvs.

In ciuda eforturilor facute, se impune o reducere. Intrati in faza activa a negocierii precum un tenismen care patrunde pe terenul central Roland-Garros, pentru un meci de nivel inalt.

Pe parcursul acestei partide, vom invata sa apreciem rapid cu ce tip de negociator avem de-a face. Astfel, vom putea sa ne adaptam asteptarilor, comportamentului si preocuparilor sale. Ceea ce ne va optimiza sansele de a-l seduce si a-i obtine acordul in cele mai bune conditii. Ca urmare, vom sti cum sa-i temperam revendicarile si vom gandi prin prisma estimarii ansamblului solicitarilor sale. Nu va mai fi nevoie sa abordam decat punctele de dezacord negociabile si ne vom lua precautia de a inlatura din cadrul negocierii orice alt punct.

De asemenea, pentru a evita luarea unor decizii pripite si, in schimb, sa obtinem mai usor un acord, vom reflecta la modalitatea de a face presiuni si de a jongla cu presiunea. In aceeasi masura, va trebui sa invatam sa dejucam capcanele care ne sunt intinse de cumparatori si care – din fericire – sunt, adesea, aceleasi. Trucurile si stratagemele bunului negociator nu vor fi nici ele uitate, ca sa ne familiarizam cu utilizarea lor si din care sa ne tragem un profit. Odata aceste lucruri indeplinite, ne ramane de intrezarit tactica potrivita pentru negociere.

Si cum sa ne administram eficient concesiile, cu scopul de a optimiza folosirea mijloacelor noastre de schimb si a incheia cu un acord, cel putin echilibrat. In acest sens, vom trasa un tabel al exigentelor si imperativelor fiecaruia – singura modalitate de a acorda satisfactie ambelor parti participante.

Pe de alta parte, vom invata cum sa finalizam un acord durabil si sa evitam riscurile de reducere aduse in discutie ulterior, care, a posteriori, ne-ar ruina eforturile. In fine, vom reflecta asupra manierei de a ne gestiona retragerea, care ia aspecte diferite, in functie de faptul daca partile au ajuns la un acord sau daca a trebuit sa se faca fata unui dezacord persistent.

(sursa )

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: