Confidentialitatea salariilor

Veniturile salariale obtinute de un angajat nu pot fi comunicate de catre companie altor persoane decat cu acordul salariatului in cauza, in anumite situatii speciale. Asadar, veniturile salariale sunt confidentiale.

Acest lucru este necesar atat pentru a proteja firma de competitori, cat si pentru a se evita situatiile conflictuale care pot aparea din intelegerea gresita a raporturilor contractuale.
In plus, pentru multi angajati este confortabil sa stie ca problema salariului este strict personala.

Practica salariului confidential nu elimina insa compararea de catre angajati a salariilor oferite de companie. De obicei, sunt supraestimate salariile colegilor si subestimate cele ale superiorilor.
Ambele situatii creeaza motive de insatisfactie si indoieli privind corelatia dintre activitate (performanta) si recompensa.

Cunoasterea de catre angajati a salariilor pe care le primesc colegii lor poate starni nemultumiri care sa alimenteze negativitatea la locul de munca. O solutie in acest caz este sa dezvaluiti intervalul de salarizare (salariul minim si salariul maxim) pentru fiecare post din firma.

Astfel sunt anuntate salariile posibile (cuprinse in interval) fara a se preciza cu exactitate cat primeste fiecare dintre ocupantii posturilor in cauza.

(sursa )

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: