Cum sa va asigurati ca mesajele dvs. sunt bine intelese

Adesea vedem si auzim doar ceea ce dorim sa vedem si sa auzim. Pentru asigurarea unei bune comunicari este necesar feedbackul, confirmarea ca mesajele au fost receptionate si intelese corect.

Unii dintre angajati nu inteleg in totalitate ceea ce li se comunica si totusi se intampla des sa nu recunoasca acest lucru. Sugereaza si pretind ca au inteles si impiedica astfel oferirea de explicatii suplimentare.

Atunci cand trimiteti mesaje scrise angajatilor dvs., lectura rapida a acestora face ca unele amanunte prezente in text sa le scape. De aceea, e util sa suplimentati comunicarea scrisa cu un feedback verbal lamuritor.
Nu-i intrebati pe angajati daca au inteles textul (vor raspunde, invariabil, afirmativ), ci intrebati-i ce au inteles din acel text.

Angajatii care in timpul unei prezentari doar zambesc si inclina afirmativ capul ofera un feedback ineficient. Pentru a determina cat de bine inteleg, aproba si accepta dispozitiile venite de la nivelurile ierarhice superioare, este util sa le aflati comentariile.

Discutarea unei reguli sau decizii scrise va ajuta la perceperea si intelegerea corecta a acestora. Ori de cate ori transmiteti un mesaj verbal angajatilor, trebuie sa aveti in vedere felul in care poate fi interpretat de catre acestia.

Este important sa stiti ca, in general, orice decizie ambigua va fi perceputa de angajati in varianta cea mai nefavorabila lor, chiar daca decizia nu-i afecteaza negativ in mod direct.

Incurajati-i pe angajati sa-si exprime parerea in legatura cu ceea ce le comunicati. Acest lucru va va ajuta sa intelegeti modul in care este interpretat mesajul dvs.
Feedbackul va ofera sanse suplimentare de a corecta erorile, presupozitiile sau interpretarile distorsionate.

(sursa )

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: