Www…

Daca te joci cu focul, poti sa te arzi… In fiecare an, sute de locuinte, depozite, birouri sunt distruse. In fiecare vara, maini criminale aprind sute de hectare de vegetatie. Dar poate constesta cineva primordiala, sublima, divina… inventie a focului?

Nu exista zi in care pe “altarele” de asfalt ale strazilor si soselelor, rotile de automobile sa nu toace marunt zeci de vieti. In rotile zimtate ale oricarei masinarii, iti poti prinde mainile sau… urechile dar, de la roaba si pana la moara de vant, de la minuscula rotita de ceas si pana la turbina de hidrocentrala ce inventie este roata!

Scapati de sub control, kilowatii pot face scrum campuri intregi sau numai o camera de copil. Dar mai contesta cineva cata lumina si… iluminare, cat progres a adus curentul electric?

Nici aripile avioanelor, motoarele lor cu reactie sau palele elicelor de elicopter nu-ti garanteaza ca vei ajunge intotdeauna la destinatie. Dar ce vis sublim si-a indeplinit omul!

Fraudele cu/pe carduri bancare de debit sau de credit se inmultesc. Dar e bine cand totul se poate plati, de pe “plastic”, la purtator, si de la mii de kilometri, pana la ultima centima!

Camerele foto sau cele de luat vederi inregistreaza jafuri, violuri, luari de ostatici si luari de… vieti. Dar, pana la urma tot cu ajutorul lor sunt prinsi infractorii si tot prin lentilele lor iti vei vedea copilul venind pe lume sau “numai” zambind cand iti vede chipul…

Retelele de telefonie mobila iradiaza. Semnalul GSM ni se insinueaza-n sinapse si-n vietile personale. Dar ce bine e sa suni din varf de munte sau din adancuri de rapa dupa ajutor sau cat de reconfortant sa-i spui iubitului sau iubitei ca ai ajuns cu bine in cealalta emisfera a lumii.

In aceasta lume cu/de bune si rele, o alta inventie, Internetul, a implinit 20 de ani. Desi unii bat campii (bitilor) vazand exclusiv partea intunecata, daunatoare, eu ii zic la multi ani!

Si cuvantul era la Dumnezeu… si ni l-a dat si noua. A ramas la largimea sau la ingustimea mintilor noastre sa-l folosim pentru a injura sau pentru a iubi…

(sursa )

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: