Ce ar trebui sa invatam in scoala

Sunt lucruri fundamentale care nu ni se arata in scoala si lipsa cea mai grava este, desigur, totala indiferenta a scolii in ceea ce priveste tehnicile de vanzare! Cum? Nu vi se pare asa de grav? Credeti ca sunt alte lucruri mult mai importante? Tehnicile de vanzare vi se par ceva ce ar putea interesa, eventual, numai pe cei care au intentia de a munci ca agenti comerciali? Daca ganditi asa, inseamna ca si voi (ca aproape toata lumea, de fapt) ati cazut in cea mai raspandita greseala de evaluare a importantei vanzarii in viata de zi cu zi.

In realitate, vanzarea este cea mai des intalnita activitate umana, cu ea ne confruntam la fiecare pas. Ganditi-va un moment: de fiecare data cand intram in legatura cu cineva, vindem dorintele, parerile, calitatile noastre, ne vindem de fapt pe noi insine…
• Ati convins o fata sa vina la cinema cu voi? Ati facut o vanzare!
• Ati obtinut de la sef o marire de salariu? Ati facut o vanzare!
• Ati gasit o sotie? Ati facut o vanzare!!!!
S.a.m.d.

Cum stau insa lucrurile in cazul in care noi suntem cei care cumpara? Nu conteaza, este la fel: v-ati gandit vreodata ca, de fiecare data cand cumparati ceva, de fapt scoateti la vanzare banii pe care ii aveti si vreti sa fiti platiti cu un obiect? Ati realizat ca, de fapt, si voi trebuie sa-l convingeti pe proprietarul obiectului ca schimbul este convenabil? Deci, tot vanzare.

“Dar” – poate spune cineva – “ce vindem atunci cand suntem singuri?”. “Nimic, evident”, ar veni raspunsul. Gresit! Vanzarile cele mai importante le facem tocmai atunci cand suntem singuri si ne vindem lucruri noua insine! Poate nu ne dam seama, dar creierul nostru este permanent intr-un dialog cu sine insusi si este un dialog de vanzare! Cand incercam sa ne convingem sa respectam un program, sa ne punem la munca, sa ne ducem undeva, sa…. orice va vine in minte, creierul trebuie sa fie un vanzator foarte bun pentru a ne convige sa facem alegerile cele mai potrivite (si de cate ori nu da gres…).
Iata deci ca, daca luam privim lucrurile din acest unghi, stapanirea tehnicilor de vanzare nu mai este ceva care priveste doar o categorie mica de oameni, ci o necesitate pentru fiecare dintre noi, mai ales daca dorim sa actionam in domeniul comercial.

Iata deci ca un profesinist al vanzarii nu mai este cineva care nu a gasit altceva mai bun de facut, ci o persoana care trebuie sa stapaneasca notiuni de psihologie, marketing, negociere etc.
Iata deci ca a stapani tehnicile de vanzare poate fi cheia care ne va deschide usile succesului, in timp ce necunoasterea lor nu poate duce decat la faliment.

(sursa)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: