Constructii din dale si pavele

Multi dintre cei care contracteaza ridicarea unei case se concentreaza asupra casei in sine, uitand ca si spatiul din jur este deosebit de important. Deplasarea prin curte, prin iarba, este o placere pe timp insorit, dar devine un calvar pe timp ploios (din cauza noroiului), mai ales daca terenul este macinat zi de zi de rotile autoturismului personal. Se impune, asadar, amenajarea unei alei. Apoi, un element exterior foarte util ar fi asa-numita “patio”, adica o portiune de curte pavata care functioneaza ca o terasa la nivelul solului, unde sa se poata pune o masa cu scaune, un balansoar etc. Ar mai putea fi vorba de pavarea trotuarului din dreptul gardului proprietatii, de imprejmuirea unui copac, de amenajarea unui loc de parcare sau chiar de refacerea unei suprafete care initial a fost acoperita cu beton, ca sa mai dam doar cateva exemple.
Aceste imbunatatiri au in primul rand un caracter practic, dar, daca sunt realizate cu gust si pricepere, pot completa de minune atractivitatea casei. De cele mai multe ori insa, necesitatea lor devine evidenta la ceva timp dupa ce clientul s-a mutat in noua locuinta. Sa alerge din nou la firma de constructii care a ridicat casa si sa-i spuna ca mai vrea o alee mica? Lucrarea s-ar putea sa para neatractiva unei firme obisnuite cu comenzi de zeci si sute de mii de euro si, deci, sa fie refuzata din start, sau ar putea fi pusa in asteptare (“Sa vedem cand ne facem timp…”). In plus, nimic nu garanteaza ca un meserias in zidarie, dar care nu a mai construit alei, va face treaba de calitate.
Aici interveniti dvs. Sunteti specializat in lucrari mici, stiti totul despre pavarea cu dale, veniti imediat ce sunteti chemat, aveti cataloage pentru usurarea alegerii modelului, practicati preturi decente. Profesionist 100%. Mai greu va fi sa castigati primii clienti, dar dupa aceea lucrarile executate vor functiona ca niste carti de vizita impecabile si va vor recomanda de la sine.

Avantajele pavelelor
1) Materialul din care sunt facute este dens si omogen (pavelele se obtin prin vibro-presare);
2) Sunt usor de montat, pastreaza permeabilitatea suprafetei pavate;
3) Au aditivi de impermeabilizare si anti-inghet;
4) Sunt colorate in masa materialului cu pigmenti speciali, rezistenti;
5) Montarea lor pe pat de nisip permite desfacerea, recuperarea si refacerea pavajului in cazul interventiilor subterane;
6) In comparatie cu betonul turnat, la pavajul cu pavele nu apar crapaturi.

Cat de importanta este o alee?
O alee inlesneste accesul catre casa, garaj, gradina, dar trebuie luat in considerare si impactul ei vizual. Ea constituie un element foarte vizibil, care poate “insufleti” considerabil decorul. Mai ales atunci cand este amplasata intr-o gradina, o alee este o invitatie la plimbare. Acest efect, spun specialistii, poate fi sporit daca traseul ei este de asa natura incat ea sa dispara periodic din raza vizuala (cotind dupa un palc de copaci sau dupa niste tufisuri) si starnind astfel curiozitatea. Se recomanda ca panta ei sa fie de maximum 8% (o diferenta de nivel de 80 cm intre capetele unei portiuni cu lungimea de 10 m), iar daca aceasta panta este mai mare trebuie puse trepte din loc in loc. Foarte importante sunt materialele din care se construieste aleea: caramizile rosii sunt potrivite, in special, in spatiile cu multa verdeata, deoarece rosul si verdele sunt culori complementare. Pavarea cu elemente de culoarea pamantului este si ea inspirata, la fel si folosirea de materiale in culori identice cu cele ale zidului casei.

Ce presupune onorarea unei comenzi?
Dupa ce potentialul client va contacteaza pentru o lucrare, trebuie sa va deplasati la fata locului pentru a examina situatia din teren. Discutati cu clientul despre ce anume doreste, despre viziunea lui asupra viitoarei amenajari, formati-va o parere clara si apoi incepeti sa faceti cateva recomandari. Insotiti-va recomandarile de prezentarea unui catalog. Explicati ce materiale si ce amplasamente sunt cele mai potrivite, dar nu incercati sa impuneti un anumit punct de vedere – asigurati-va doar ca interlocutorul intelege de ce ii propuneti cutare sau cutare lucru.
Dupa aceasta prima intrevedere urmeaza proiectarea propriu-zisa, realizata pe baza masuratorilor efectuate in teren, a solutiilor convenite cu clientul si in functie de materialele care se gasesc pe piata. Proiectul rezultat il veti prezenta si sustine in cadrul unei noi intrevederi cu clientul, de regula la fata locului. Cu aceasta ocazie puteti face eventuale retusuri. Daca ajungeti la un acord, incheiati un contract de executie care, de regula, include termene ferme, precum si conditiile de plata (de obicei, se percepe un avans de 30-50% din valoarea lucrarii). Executia pe teren poate apoi incepe.
Nivelul de pregatire si calitatea fortei de munca sunt esentiale. Pentru partea de proiectare, aveti nevoie de serviciile unui arhitect sau ale unui inginer constructor, iar pentru partea de executie va trebuie meseriasi sau, cel putin, persoane cu o minima experienta in zidarie.

Perioada de start
Aceasta activitate presupune acoperirea unui teritoriu limitat la nivelul unui oras mare, mai rar al unui judet. Sunt insa si situatii cand firmele de prestigiu sunt solicitate sa realizeze lucrari la sute de kilometri departare. Acest lucru necesita insa cheltuieli suplimentare legate de transportul materialelor si muncitorilor, cazarea acestora din urma, asigurarea mesei, a unor sporuri de deplasare etc. Apr, de asemenea, greutati in supravegherea lucrarilor.
Amplasamentul firmei are o importanta mai redusa, deoarece activitatea se desfasoara in principal la sediul sau pe terenul clientului. Uneori insa este necesar sa se poarte discutii si la sediul dvs. Trebuie, asadar, sa dispuneti de un birou decent, intr-o zona usor accesibila. Existenta unui depozit de materiale de constructii in apropiere, eventual in drumul spre zonele rezidentiale, mareste sansele de dezvoltare rapida a afacerii. Mai este necesara si o magazie pentru depozitarea uneltelor specifice si a unui mic stoc de materiale de constructii (nisip, ciment, sfoara). Magazia trebuie asigurata impotriva furturilor si este recomandat sa fie alimentata cu curent electric si apa curenta.
Asa cum spuneam in introducerea articolului, mai greu va sa castigati primii clienti, pentru ca, fiind primii clienti, nu va avea cine sa va dea recomandari. Cel mai bine este sa dati un tur prin cartierele rezidentiale, sa vedeti ce gospodarii ar avea nevoie de ajutorul dvs. (cai de acces deteriorate, curti cu noroi) si sa discutati direct cu proprietarii. Inarmati-va cu cataloage de imagini ale unor lucrari intocmite profesionist (pentru ca o imagine convinge de fapt clientul) si mergeti pe preturi minime. Important este sa demarati efectiv activitatea si sa capatati astfel o incredere pe care o va simti orice nou potential client. Eventual, primele dvs. lucrari pot fi pentru prieteni si cunoscuti, care sunt mai usor de convins.

(sursa)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: