Ponturi pentru mesele de afaceri

Intai de toate, trebuie sa stii ca poate fi periculos sa comanzi feluri de mancare provocatoare, cum ar fi coaste, preparate pe care le poti lua cu mana, homari si chiar pizza. Nu uita ca nu esti acolo ca sa mananci. Gandeste-te sa camanzi ceva simplu de mancat in timpul acestui pranz de afaceri.

  • Un hamburger: mananca-l ca pe un sandvis. Taie-l in doua sau chiar in patru.
  • Pizza: nu e niciadata gresit sa folosesti cutitul si furculita, fiind mai usor de manevrat, mai ales daca pizza are mai multe garnituri. Stilul italian autentic sugereaza sa o impaturesti in bucati triunghiulare asemenea unui sandvis si sa o mananci de la interior catre exterior.
  • Supa: tine lingura ca pe creion. Introdu lingura in supa dinspre tine spre exteriar, lovind-o usor de marginea dinspre exterior pentru a scurge surplusul. Soarbe supa din lateral, nu din varful lingurii; nu sulfa in supa pentru a o raci si nici nu dumica paine in ea.
  • Cutitul de peste: Tine-l ca pe creion si „pliaza“ pestele delicat pe dintii furculitei; nu e nevaie sa „tai“ pestele delicat cu furculita.
  • Servetele asezate ca baveta in jurul gatului: Sunt valabile numai pentru copiii mici; adultii trebuie sa se abtina de la asemenea gesturi.
  • Homar: cu baveta sau fara? In cazul homarilar, se accepta baveta. De fapt, multe restaurante fac un
  • adevarat ritual din asezarea bavetei in jurul gatului invitatilor si depun toate eforturile pentru a evita posibilele dezastre care apar de obicei cand nu esti deprins sa mananci homari.

  • Gogosile: gogosile de la cafea sunt rezervate exclusiv intimitatii propriului tau camin.
  • Sosurile: este permis sa pui sos pe paine, dar, ca intotdeauna, exista o madalitate de a face acest lucru. Rupe o bucata de paine de marimea unghiei degetului mare. Inteap-o cu furculita si apoi unge-o cu sosul special.
  • Condimentele: ideal este ca ele sa fie servite intr-un recipient in care se afla o lingurita. Foloseste lingurita pentru a-ti pune condimente pe farfurie. Intinge in condimentele de pe farfuria ta, nu in recipientul de pe masa.
  • Salata: ideal este ca salata sa fie astfel pregatita incat sa nu mai fie necesar sa tai frunzele; totusi, daca nu este asa, se accepta sa folosesti cutitul de salata.
  • Painea si untul: rupe din chifla cate a bucata de dimensiunea unghiei de la degetul mare. Unge cate o bucata deasupra farfuriei pentru paine si unt cu cutitul tau persanal. Despacheteaza untul deasupra farfuriei pentru paine si unt. Foloseste cutitul de intins unt pentru a scoate folia in care este invelit untul. Impatureste-i in doua si pune-o sub farfuria pentru paine si unt.
  • Jumatatea de grepfrut: ideal ar fi ca sa fie taiate dinainte si servite cu a lingura obisnuita. In caz contrar, trebuie pusa la dispozitie o lingura zimtata.

(sursa )

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: