Cum sa castigi 2.500 de euro pe luna intr-un spatiu de 6 mp

V-ar placea sa aveti (si sa purtati) niste tricouri foarte interesante, deosebite, facute exact dupa gustul dvs.? Niste tricouri dupa care lumea sa intoarca capul pe strada, vizibil incantata? Niste tricouri care sa va reprezinte 100% si care sa fie cu adevarat unice?
Vesti bune, realizarea unor asemenea tricouri este perfect posibila. Tot ce aveti de facut este sa va alegeti o imagine preferata (fotografie, grafica, mesaj haios, colaj etc.),  sa mergeti cu ea la un mic atelier de imprimari prin termo-transfer si sa solicitati sa va fie transpusa pe un tricou. Operatorul va lua imaginea, o va scana pe un scanner, o va printa la o imprimanta color, pe o hartie speciala, dupa care o va aseza peste un tricou uni intr-o presa de transfer (vezi foto). Va cobori apoi platanul superior al presei, il va tine asa cateva zeci de secunde, la o temperatura de 2000C, si gata! – imaginea de pe hartie este acum pe tricou. Iar respectivul tricou, personalizat si unic, este perfect pregatit sa iasa in lume si sa fie admirat. Costul serviciului, care include si tricoul brut, este de 6 euro, cu un profit net de peste 2 euro. Ceea ce, la 1.000 de comenzi pe luna…

Un astfel de atelier de imprimat tricouri poate functiona intr-un spatiu de numai 6 mp, in incinta unui centru comercial (mall, supermarket) sau in statiunile turistice, in timpul sezonului. Investitia initiala medie este in jur de 6.000 de euro. In primul rand trebuie sa infiintati o firma, ceea ce va costa cam 300 euro. Apoi achizitionati principalul echipament de lucru, anume o presa de transfer termic, a carei valoare este cuprinsa intre 1.200 si 2.200 euro. Mai aveti nevoie de un calculator bun (600 de euro), de o imprimanta laser de calitate (orice imprimanta care are temperatura in cuptor intre 180 si 200 de grade – 900 euro), un scanner (100 euro), un program de grafica (pentru prelucrarea sau crearea imaginilor solicitate de client), consumabile si accesorii (400 euro), tricouri (600 euro) si un spatiu in care sa va desfasurati activitatea. Mai e nevoie si de ceva pricepere in domeniul graficii computerizate, ca sa puteti oferi servicii de calitate (clientii pot aduce sigla sau imaginea pe care o doresc in conditii calitative mai putin bune; de cele mai multe ori, aceste imagini trebuie retusate sau chiar reconstituite, pentru ca modificarea marimii sa nu-i fie modificate proprietatile, sa nu-si piarda rezolutia).
Ca mobilier, e nevoie de o masa pe care vor fi instalate calculatorul, imprimanta si presa de transfer, de un dulap pentru depozitarea tricourilor neimprimate si a foliilor speciale, precum si de o mica tejghea, unde clientii vor putea studia cataloage cu diverse modele. Pentru ca, in mod evident, clienti vor fi nu numai cei vin cu propriul lor model de imprimat, ci si cei care se decid spontan sa cumpere un astfel de tricou – si acestia din urma trebuie ajutati, oferindu-li-se posibilitatea sa aleaga un imprimeu reusit.

Investitia initiala medie
O presa de transfer termic                                                 1.800 euro
Calculator si soft-uri                                                         730 euro
Imprimanta laser color A4                                                 900 euro
Scanner                                                                           100 euro
Program de grafica (Corel Draw, Adobe Photoshop)          200 euro
Consumabile (300 folii A3)                                                300 euro
Accesorii (covoras siliconic, termometru digital)                   70 euro
Materii prime (300 de tricouri albe)                                    600 euro
Cheltuieli infiintare firma                                                   300 euro
Cheltuieli prima luna (spatiu, personal, promovare etc.)      800 euro
Total: 5.800 euro

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: