Doar cu 1 euro si cu mult curaj v-ati putea infiinta o noua firma

Ministerul IMM doreste sa incurajeze infiintarea de noi firme, dat fiind contextul economic in care atatea firme isi inchid portile, iar bugetul de stat tinde sa ramana fara surse de alimentare.

In acest sens se preconizeaza aparitia unui nou tip de firma – societatea cu raspundere limitata starter –  pentru care  capitalul social sa fie doar de 1 euro!

Conditiile pe care aceste firme trebuie sa le respecte se refera la:

  1. interdictia fondatorilor de a nu mai detinut anterior nicio alta societate comerciala
  2. obligativitatea de a prezenta un plan financiar care sa garanteze soliditatea proiectului financiar, plan realizat cu asistenta din partea unui expert contabil
  3. transformarea societatii starter intr-una obisnuita dupa 5 ani de functionare, timp in care aceasta trebuie sa fi ajuns deja la un capital social de 50.000 de euro si sa fi constituit o rezervă minima obligatorie reprezentand 25% din profitul anual
  4. instituirea responsabilitatii fondatorilor in caz de faliment.

O societate cu raspundere limitata starter astfel constituita va fi scutita la plata impozitului minim pe o perioada de cinci ani.

In concluzie: daca doriti sa infiintati o astfel de firma, nu ati mai avut una inainte si acum detineti capitalul minim de 1 euro, nu va ramane decat sa va ingrijiti serios de elaborarea unui plan financiar convingator si profesionist.

Accesati http://www.analizafinanciara.ro si descoperiti acum cele mai eficiente tactici de previzionarea a evolutiei financiare a firmei! Experti practicieni va ofera sprijinul in elaborarea celor mai sigure strategii de gestionare a bugetelor firmei, a lichiditatilor acesteia. Aflati cum se poate derula corect un proiect pentru a da rezultatele scontate.

(sursa Revista de Afaceri, Bani si Profit)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: