10 informatii care trebuie excluse din CV

1. Aspecte care ti-au displacut la vechea slujba. In timpul interviului, majoritatea recruiter-ilor pun o intrebare normala: “Care a fost motivul pentru care candidatul si-a parasit vechiul loc de munca?”. In aceasta situatie, cea mai inteleapta miscare este aceea de a nu dezvalui amanunte despre relatia tensionata cu colegii sau cu superiorii sau despre salariul mic in comparatie cu efortul depus. Toate aceste detalii sugereaza recruiter-ului ca sunteti o persoana care se acomodeaza greu cu mediul de lucru si care doreste sa depuna un efort minim pentru remuneratia stabilita. Cel mai bun raspuns in aceste situatii este sa argumentati ca nu problemele si neajunsurile de la fostul loc de munca sunt cele care au grabit demisia dumneavoastra, ci dorinta de a invata mai mult, de a va perfectiona intr-un mediu care va permite sa evoluati.

2. Experienta de lucru irelevanta. Nu aglomerati CV-ul cu informatii privind primul job din adolescenta. Recruiter-ii prefera sa citeasca informatii despre exeperiente concordante cu pozitia pentru care aplicati. Puteti sa excludeti din CV orice curs de formare, internship sau slujba care nu are nici o relevanta pentru job-ul la care aplicati.

3. Preferintele sexuale. Acestea nu au nici o relevanta in raport cu slujba pe care o cautati. In plus, conform site-ului emurse.com, discriminarea pe ratiuni sexuale este inca prezenta in procesul de recrutare si poate conduce la o interpretare tendentioasa a restului informatiilor din CV.

4. Religia. La fel ca si orientarea sau preferintele sexuale, religia intra in sfera subiectelor care ar trebui ocolite intr-un CV.

5. Varsta. Desi majoritatea machetelor CV-urilor includ o casuta unde ar trebui sa va completati informatia privind varsta, recruiter-ii sunt de parare ca aceasta va poate aduce mai multe dezavantaje decat avantaje. Desi, in mod normal, discriminarea in functie de varsta este o tactica ilegala, multi angajatori coreleaza varsta angajatului cu job-ul vacant. Daca angajatorul considera ca esti prea tanar sau prea in varsta nu vei avea parte nici macar de un prim interviu.

6. Declaratii false privind experienta in munca. Daca un candidat isi atribuie functii manageriale pe care nu le-a avut va fi, cu siguranta, dat de gol cand recruiter-ul va telefona la fostul loc de munca. Daca minciunile scrise in CV vor iesi la iveala, candidatul va fi exclus din programul de recrutare si din baza de date a companiei respective. Afisarea unor functii pe care nu le-ai avut este, cu siguranta, o bila neagra. Daca crezi ca nu ai suficienta experienta, cea mai buna solutie este sa pui accentul pe traininguri si certificate pe care le-ai obtinut.

7. Declaratii false in privinta experientei academice. Inadvertente privind liceul pe care l-ai frecventat nu reprezinta un pericol. Insa, daca furnizezi informatii false privind diploma de Bacalaureat sau de Licenta, atunci angajatorul nu va vrea sa aiba de-a face cu tine. Verificarea informatiilor privind diplomele de Bacalaureat sau de Licenta este o procedura standard in majoritatea companiilor de recrutare.

8. Greseli de gramatica. Greselile de scriitura sau de acord gramatical sunt o bila neagra in dreptul numelui candidatului. Ele demonstreaza o insuficienta capacitate de organizare si de finalizare a muncii si dezinteres fata de noul job.

9. Hobby-urile. In timp ce unii angajatori apeciaza activitatile extracurriculare ale angajatilor si se mandresc cu trofeele obtinute de acestia in cadrul diferitelor competitii non-profesionale, alti angajatori cred ca unele pasiuni pot dauna la locul de munca. De multe ori, angajatii tind sa piarda mult timp cautand informatii despre pasiunile lor pe Internet in timpul programului.

10. Fotografia atasata CV-ului. Legislatia interzice angajatorului evaluarea angajatului sau a candidatului pe baza caracteristicilor fizice. In aceste conditii, majoritatea recruiter-ilor nu iau in considerare CV-urile care contin fotografii, pentru a evita orice suspiciuni de discriminare.

(sursa http://www.wall-street.ro)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: