Aranjarea aspectului fizic, arma secreta inainte de interviu

Totusi mai multi barbati (10%) decat femei (6%), au declarat ca petrec mai mult de doua ore in punerea in ordine a aspectului exterior. Chiar si respondentii tineri cu varsta de maxim 24 de ani, au spus ca modul in care arata in timpul interviului de angajare este mult mai important decat in alte situatii de viata.

Astfel, din cei chestionati, 90% au declarat ca aloca mai multe minute aranjarii felului in care arata inainte de a se prezenta la interviu decat inaintea unei petreceri sau iesirii intr-un club. In plus, 35% au marturisit ca insista atat de mult pe aceasta latura ca urmare a cresterii competitiei pentru angajare.

Aspectul fizic este considerat de majoritatea respondentilor o adevarata arma secreta in obtinerea job-ului dorit. Multi merg chiar mai departe, purtand lucruri sau obiecte considerate aducatoare de noroc, cele mai comune fiind pandantivele, simbolurile religioase, pietrele de cristal.

„Ingustarea pietei muncii si, odata cu ea, a ofertelor de angajare, i-a determinat pe cei aflati in cautarea unui loc de munca sa-si activeze intreg arsenalul de arme considerate utile in adjudecarea pozitiei”, spune Charles Logan, director al Hays.

(sursa www.banknews.ro)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: