Da, exista si afaceri care pot fi demarate cu doar 100 de euro!

Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu mai putin de 100 de euro. O afacere care nu necesita decat un spatiu de cca 20 mp, ce poate fi amplasat oriunde – intr-un sopron, intr-un garaj, ba chiar intr-un subsol de bloc. O afacere pentru care nu e nevoie sa stapaniti cine stie ce cunostinte complicate. O afacere de care va puteti apuca, practic, imediat.

Ideea este sa realizati piese de mic mobilier din tevi obisnuite din PVC, cum sunt cele folosite in instalatii. Gama de piese pe care le puteti realiza este foarte bogata: masute pentru cafea, cuiere, minibiblioteci, scaune, carucioare, standuri de expunere, suporturi diverse etc., adica obiecte care-si gasesc locul cam peste tot: in apartamente, baruri, pizzerii, camere studentesti, dar si in restaurante, hoteluri, spitale s.a.m.d. Iar dupa ce capatati experienta, puteti viza clienti mai selecti, posesori de vile, carora sa le oferiti seturi complete de mobilier de gradina sau pentru terase, la preturi foarte avantajoase pentru dvs.

Un procedeu de lucru foarte accesibil
Tehnica de realizare a acestui tip de mobilier este foarte simpla: tevile din PVC se taie la anumite lungimi (indicate in schita piesei care urmeaza a fi realizata) si se imbina intre ele cu ajutorul unor elemente de legatura (coturi si T-uri). Rezulta astfel un cadru ce constituie partea principala a piesei de mobilier. Acestui cadru i se monteaza apoi diverse accesorii – o placa de sticla fumurie (daca e vorba de o masuta pentru servitul cafelei), un set de saltele (daca e vorba de un sezlong sau un fotoliu), rafturi de lemn sau PVC (daca e vorba de o etajera) etc. –, dupa care se verifica aspectul general al ansamblului (sa fie simetric si echilibrat) si se permanentizeaza imbinarile.

Veti intreba daca nu cumva tevile si fitingurile din PVC nu sunt usor inestetice, avand in vedere ca scopul lor din constructie nu este unul decorativ, ci unul cat se poate de practic (sa transporte apa). Solutia este insa foarte simpla: tevile si fitingurile se vopsesc. In comert exista chiar si vopsele care dau aspect metalizat, cromat sau aurit.

De ce spatiu aveti nevoie?

Spatiul necesar pentru productia de mobilier din PVC inseamna o suprafata de cca 20 mp, care, foarte important, nu are nevoie de o amplasare speciala, cu vad comercial sau alte facilitati. E vorba de un simplu atelier unde sa lucrati dvs., si nu de un magazin sau vreun birou unde sa trebuiasca sa atrageti sau sa primiti clienti. Acest spatiu trebuie doar sa adaposteasca un banc de lucru cu o menghina, niste scule (ferastrau, bormasina, surubelnite, hartie abraziva, suruburi) si un mic stoc de tevi si fitinguri. Din aceasta descriere rezulta si capitalul initial de care aveti nevoie pentru a incepe afacerea – maximum 100 de euro, dar nici macar aceasta investitie mica nu este obligatorie. Pentru a demara efectiv, deci pentru a produce cateva piese, puteti lucra pe balcon sau intr-o curte, cu uneltele pe care le aveti deja prin casa, singura investitie fiind materialele (cca 100 de lei).

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: