Persoane devoratoare de cuvinte

Ma intrebam mai demult daca existapersoane devoratoare de cuvinte. Si chiar am descoperit o persoana care intr-un interval de cinci ore in cursul unei zilei citeste o capodopera arhicunoscuta a literaturii sau poate un simplu si banal roman scris de un anonim.

Si daca indraznesc sa fac un calcul privind numarul de cuvinte rotite in acele ore ajung usor la cifra 80000, iar pentru un an las pe altii sa calculeze.

Nu stiu unii cum pot sa citeasca chiar orice, desi si eu intr-un final ajung sa termin mizerabila de carte, dar asta cere insa multa jertfa. Daca nu e interesant subiectul, cred ca placere revine vanzatorului, iar cititori devenind niste robotei care permuteaza cuvintele. Acesti „permutatori” de  cuvinte pot pierde timpul, dar in sinea lor aduc o multumire constiintei prin bifarea cu un x pe hartia-sul in spatele bibliotecii. Sunt asa de calmi, ca au timp sa-si consemneze rezumatul pe o hartie A5, pe care apoi cu o profunda satisfactie, o pune in plicul alb, luand de pe birou un pixul rosu, albastru sau negru, dupa temperamentul fiecaruia, cum doreste sa ii sara in ochii, plicul cu roman Y, piscaleste niste cuvinte, din nou cuvinte, dupa care mai duce o data plicul spre nas sa ii simta mirosul de nou, schiteaza un zambet de multumire si lasa incantat plicul in sertarul bibliotecii. Un gand de multumire se revarsa spre profesorul de romana care le-a insuflat placere de a citi si de a fi ordonati.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: