• Blog Stats

    • 139,647 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

O afacere inceputa in bucatarie, cu 100 $

In urma cu cativa ani, sotii Toma din Bucuresti erau in cautarea unei afaceri simple, care sa presupuna o activitate manuala, deci fara investitii in echipamente sau utilaje. S-au orientat spre confectionarea de lumanari decorative si aromatizate. “Ne-am gandit ca merita sa investim 100 de dolari sa vedem ce sanse are afacerea”, povesteste dl Toma.
Activitatea a inceput in bucataria apartamentului propriu, unde cei doi soti au produs doua sortimente (lumanari taiate si lumanari plutitoare) cu care s-au prezentat la un targ de suveniruri. “Noi ne-am dus la targul acela doar ca sa vedem potentialul afacerii. Si ne-am trezit ca primim o comanda de 1.000 de bucati de la un mare lant de magazine, comanda pe care nu am putut s-o onoram. Oricum, la targul acela am vandut tot. Am vandut pana n-am mai avut, adica marfa in valoare de cca 1.000 de dolari. Stau si ma intreb ce ar fi insemnat sa aparem atunci cu modelele pe care le avem acum.” Ulterior, productia s-a diversificat, iar distributia s-a concentrate pe micile magazine, care puteau sa expuna foarte vizibil lumanarile decorative si sa le puna in valoare, pentru ca oamenii sa le remarce. Plata nu se facea dupa vanzare, ci la livrarea marfii.
“Tehnica de lucru nu este complicata”, explica dl Toma. “Ai nevoie de ceara, parfumanti, coloranti si matrite. Matritele ni le-am facut noi, cu ajutorul unor mesteri care au turnat in ipsos formele cerute. Pe aceste modele din ipsos am turnat apoi cauciuc siliconic, rezultand astfel matrita finala cu ajutorul careia se modeleaza lumanarea. In principiu, nu este mare lucru, oricine poate face asa ceva. Important este insa sa vinzi si sa ai rabdare, sa iti amani recompensa, cum zicea cineva.”
Intre timp au aparut insa si alti producatori, care au venit tare din urma, asa sotii Toma au decis sa iasa pe piata cu ceva nou, anume lumanari decorative din gel, realizate tot manual. E vorba de un gel special care se toarna in pahare din sticla, ingloband si fitilul. Problema o reprezinta, paradoxal, paharele: acestea, ca sa fie achizitionate la un pret competitiv, trebuie achizitionate cu miile de bucati. Investitia este insa profitabila deoarece lumarile din gel rezista mai bine, mai ales in timpul transportului.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: