O afacere de apartament care va aduce 500 de euro pe luna, chiar si in vreme de criza!

Imaginati-va pentru o clipa ca este ajunul Craciunului si ca, asa cum e si normal in aceasta perioada a anului, primiti prin posta felicitari de la rude si prieteni. Imaginati-va apoi ca luati una dintre aceste felicitari, o scoateti din plic, o deschideti si… SURPRIZA! Din aparent banala bucata de carton pliata in doua a rasarit o constructie miniaturala (tridimensionala) atat de frumos si de ingenios realizata incat dvs., ca privitor, scoateti involuntar o exclamatie de incantare.

Constructia respectiva (care poate fi un bradut stilizat, o floare sau un castel, de exemplu) nu este atasata felicitarii, ci este obtinuta chiar din cartonul acesteia, prin taieturi si indoituri aplicate dupa un anumit tipar (taieturile sunt realizate manual, cu un cutter – cutitas de birou – care costa 1,5 lei si se gaseste in orice librarie). Gratie acestor taieturi si indoituri este posibila atat aplatizarea constructiei, atunci cand felicitarea se inchide pentru a fi introdusa in plic, cat si formarea ei, atunci cand felicitarea se deschide la 90o.
Din 1981, de cand au fost inventate de profesorul japonez Masahiro Chatani de la Institutul de Tehnologie din Tokio, felicitarile tridimensionale n-au incetat nici un moment sa uimeasca lumea prin frumusetea si originalitatea lor. Au fost create mii de modele, au aparut companii mari specializate pe productia lor, s-au organizat expozitii internationale si bineinteles… s-au castigat bani. Pentru ca, asa cum e si normal, atunci cand exista un produs dupa care clientii se dau in vant, inseamna ca e rost de o afacere super-profitabila. O afacere pe care o puteti demara si dvs., chiar acum, cu o investitie perfect accesibila.

Care este tehnica de lucru?
Procesul de realizare a unei asemenea felicitari este foarte accesibil si foarte ingenios: practic se pleaca de la o simpla bucata dreptunghiulara de carton si de la un tipar de lucru, in fapt un desen realizat cu diverse tipuri de linii, fiecare cu semnificatia ei. Astfel, liniile continue marcheaza locurile unde cartonul trebuie taiat efectiv cu cutter-ul, liniile intrerupte marcheaza locurile unde cartonul trebuie indoit concav (indoitura arata ca o vale), iar cele punctate – locurile unde cartonul trebuie indoit convex (indoitura arata ca o creasta).

Dupa care urmeaza formarea felicitarii, adica plierea cu atentie a cartonului conform taieturilor si indoiturilor realizate, astfel incat el sa capete forma dorita. Aceasta pliere trebuie facuta cu mare grija, deoarece de felul in care se inchide si se deschide felicitarea va depinde in mare masura succesul ei. In ultima etapa, felicitarii i se ataseaza o coperta, tot din carton, care mascheaza constructia-surpriza din interior atunci cand felicitarea e inchisa si care creeaza un interesant efect de contrast cu portiunile decupate, atunci cand felicitarea e deschisa.

Totul se reduce asadar la a taia, indoi si lipi doua bucati de carton (felicitarea propriu-zisa si coperta ei), folosind un cutter, o rigla si un baton de lipici. Din aceasta enumerare se observa ca dotarea necesara nu ridica absolut nici un fel de probleme, pentru ca toate ustensilele si materialele de care aveti nevoie le puteti cumpara din prima librarie care va iese in cale. Ceea ce va trebuie de fapt este putina indemanare. Si daca aceasta indemanare este dublata de un oarecare simt artistic si de creativitate, atunci inseamna ca puteti realiza din prima incercare o felicitare perfect vandabila, in ciuda lipsei dvs. de experienta.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: