5 reguli simple care va imbunatatesc comunicarea cu angajati

1. Ascultati cu interes parerile angajatilor.

De multe ori, inainte ca angajatul sa inceapa sa vorbeasca, managerii care nu stiu sa asculte au decis deja ca subiectul e neinteresant. In felul acesta, ei gasesc o scuza pentru a-si indrepta gandurile spre alte activitati.
De vreme ce ati acceptat o intalnire cu un subaltern, incercati sa obtineti cat mai mult din acea intrevedere. In plus, nu uitati ca o calitate importanta a oricarui manager este sa priceapa limbajul angajatilor si sa-l foloseasca in discutiile cu acestia.

2. Evitati distragerile.
E preferabil ca o discutie cu un angajat sa nu fie intrerupta de vizite, telefoane sau de alte evenimente care sa va distraga atentia. Alegeti ca loc al discutiei un spatiu linistit.

3. Concentrati-va asupra mesajului.
Un manager care nu stie sa asculte isi indreapta toata atentia asupra unor detalii minore: imbracamintea angajatului, ticurile verbale, dificultatea de a-si gasi cuvintele etc. Un manager care stie sa asculte va incerca sa se concentreze asupra a ceea ce se spune si nu asupra felului in care se spune.

4. Antrenati-va auzul cu subiecte dificile.
Atunci cand se poarta conversatii pe teme foarte tehnice, multi manageri nu asculta ceea ce se discuta pentru ca au dificultati in a intelege respectivul mesaj. Dimpotriva, un ascultator bun incearca sa gaseasca subiecte dificile pe care sa le audieze, pentru a-si exersa capacitatea de ascultare activa.

5. Ramaneti calm.
Nu va situati pe pozitii de forta si nu folositi un ton amenintator! Daca strigati, acest lucru va trada faptul ca vorbele dvs. nu sunt de ajuns si ca tot ce puteti face este sa acoperiti glasul (argumentele) celorlalti. Un ton al vocii calm si ferm este util in orice imprejurare.
Lasati angajatul sa-si exprime pana la capat punctul de vedere. Nu il intrerupeti pentru a grabi concluzia discutiei. Oferiti-i macar satisfactia de a termina ceea ce dorea sa comunice. Abia apoi va puteti dezvolta propriile dvs. idei.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: