• Blog Stats

    • 139,701 vizitatori
  • Top Posts

  • Top click-uri

    • Niciunul
  • Meta

  • RSS bbbblogatea

  • Anunțuri

Leadership: Cele 7 secrete ale managerului perfect

1. Constituie modele credibile si impun respect

Managerii de succes au un sistem de valori personale foarte bine definit. Pe acesta il aplica in egala masura pentru ei insisi, pentru cei din jur si pentru firma. In plus, sunt dornici si dispusi sa-si impartaseasca experientele cu cei din jur. Fie ca este vorba de serviciile oferite clientilor, de stabilirea unor standarde ridicate ale produselor sau de orice altceva, ei intotdeauna se gandesc mai intai cum si-ar putea imbunatati propria prestatie si abia apoi pe a celorlalti.

2. Stabilesc standarde ridicate si obiective ambitioase

Sunt capabili sa identifice corect calitatile, cunostintele si gradul de instruire de care are nevoie un angajat pentru a functiona eficient in cadrul organizatiei si sunt apti sa evalueze aceste calitati pentru fiecare in parte. Sunt grabiti sa-si atinga obiectivele, dar extrem de rabdatori cand este vorba de ajutorul acordat salariatilor. Odata ce au reusit sa creeze un nucleu care intelege exact care sunt scopurile urmarite, se asteapta la totala implicare a tuturor in acest sens. Scopul nu este crearea unor clone ale propriei persoane, ci ca fiecare sa atinga nivelul maxim al propriului potential.

3. Ii trag dupa ei pe ceilalti

Aceasta implica un anume comportament, o anume educatie, actiuni de incurajare, explicare, consiliere si multe altele, toate focalizate in scopul de a-i ajuta pe ceilalti sa reuseasca. Acesti manageri sunt permanent si activ implicati in cresterea performantelor si ajutarea oamenilor pe care ii conduc pentru a deveni mai competenti.

4. Urmaresc performanta, avand standarde bine stabilite

Prin aceste standarde masoara si evalueaza gradul de reusita a fiecarui proiect. Esentiala este stabilirea cu exactitate a ceea ce inseamna succesul si care sunt factorii de risc pentru fiecare angajat in parte. Aceste standarde reflecta planul de dezvoltare individual a fiecarui membru al echipei. Ei stabilesc responsabilitati si cer socoteala pentru modul in care acestea sunt indeplinite.

5. Formeaza noi manageri

Managerii de succes au capacitatea si abilitatea de a recunoaste printre cei din jur persoanele ce au calitatile necesare pentru a conduce. Astfel, ei pregatesc viitori manageri, oferindu-le sansa dezvoltarii propriilor calitati si a-i pregati pe altii la randul lor. De fapt, aceasta este una dintre cele mai bune metode de a forma noi conducatori, prin implicarea lor in formarea noilor generatii de angajati.

6. Introduc un program pentru cei mai buni

Multi oameni se multumesc cu nivelul pe care l-au atins la un moment dat, nedorindu-si sa devina lideri. Pentru un bun manager, aceasta nu este o scuza pentru stagnarea din punct de vedere profesional. De aceea ei permanent ridica stacheta, stabilind un nou standard si gasind noi cai de cointeresare a celorlalti pentru imbunatatirea performantelor. Ei considera ca evolutia continua a nivelului de pregatire reprezinta o calatorie de o viata si nu o destinatie care, odata atinsa, implica stationarea pe acea pozitie.

7. Sunt oameni perseverenti

Indiferent de domeniu, nu exista succes peste noapte. Singura cale de atingere si mentinere a unui nivel inalt o reprezinta perseverenta in incercarea de a fi mai bun azi decit ieri, fara de care celelalte sase secrete ramin doar bune intentii. Ca majoritatea secretelor succesului, acestea pot parea pur si simplu lucruri de bun-simt. Sunt chestiuni usor de inteles, dar mai dificil de pus in practica. Si tocmai modul cum sunt aplicate reprezinta principalul secret al unui adevarat manager de succes.

(sursa Revista de Management de la A la Z)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: