Tichetele de cresa

Potrivit art. 21 lit. c) din Codul fiscal, cheltuielile reprezentand tichetele de cresa sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in masura in care se incadreaza in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.

La nivelul persoanei fizice, tichetele de cresa acordate potrivit legii sunt neimpozabile, in temeiul art. 55 alin. (4) lit. a1) din Codul fiscal.

Tichetele de cresa se acorda la cerere unuia dintre parinti sau altor persoane indrepatite, putand fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul salariatului.
Tichetele de cresa acordate de angajatori pot fi utilizate de catre angajati numai la cresele la care au inscrisi copiii si cu care unitatile emitente au incheiate contracte de prestari de servicii.

Angajatorul este cel care distribuie salariatilor tichete de cresa lunar. Pentru semestrul II 2009, incepand cu luna august, valoarea sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa este de 360 lei.

Tichetele de cresa se distribuie salariatilor lunar, pentru fiecare dintre copiii lor naturali, inclusiv pentru fiecare copil adoptat, incredintat in vederea adoptiei sau dat in plasament, precum si pentru cei carora li s-a instituit tutela, cu exceptia celor dati in plasament la asistentul maternal profesionist si a celor pentru care s-a dispus masura plasamentului de urgenta, cu prezentarea documentelor justificative:

  • cerere, livretul de familie, actul doveditor eliberat de cresa la care este inscris copilul,
  • declaratie pe propria raspundere ca celalalt parinte sau, dupa caz, tutorele nu beneficiaza de tichete de cresa,
  • declaratie pe propria raspundere ca celalalt parinte nu beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: