Topul celor mai bine platite joburi de acasa

Grupul de reviste Burda Romania a decis sa lase 15 editori sa lucreze de acasa, facand o economie de spatiu de 150 metri, aproximativ un etaj.

„Am trimis oameni sa lucreze de acasa, le-am dat computer, softuri, legaturi FTP, internet. Nu a fost nevoie sa reducem costurile prin micsorarea salariilor, atat timp cat acei oameni nu mai ocupa spatiu, nu consuma energie electrica. Pe fiecare persoana inseamna o reducere a cheltuielilor de 15-20%”, a declarat Sandi Apostoloiu, general manager al Burda.

Avantajele pentru o companie de a lucra cu un om din afara sunt inclusiv de natura fiscala – acestia pot fi platiti pe drepturi de autor, fara a mai trebui sa fie platite contributii sociale. Joburile din domeniul IT se afla in poll-position cand vorbim despre veniturile care pot fi realizate de acasa. Cei mai cautati in aceasta perioada sunt web designerii, care pot ajunge la venituri lunare de 2.200 de euro, dar pot lucra de acasa si programatorii de aplicatii software, chiar si administratorii de retele.

„Freelancerii in domeniul web design sunt foarte cautati in momentul de fata. Bugetele de marketing s-au redus foarte mult in acest an, ceea ce a obligat firmele sa lucreze mai putin cu agentii specializate si sa caute freelanceri mai ieftini”, spune Mihai Moghior, managing partner al firmei de resurse umane Brainspotting.

Potrivit acestuia, in timp ce tariful de agentie variaza intre 21 si 25 de euro pe ora, un web designer care lucreaza de acasa cere intre 8 si 15 euro pe ora. Insa pretentiile companiilor s-au transferat anul acesta de la agentii catre freelanceri – li se cer standarde de calitate mai inalte si li se impun termen de plata cu care nu erau obisnuiti. Un web designer era obisnuit sa-si incaseze banii la momentul predarii lucrarii, acum poate primi banii la 15-30 de zile dupa livrarea proiectului.

De regula, un freelancer poate face in paralel mai multe proiecte punctuale, ceea ce ii rotunjeste veniturile lunare, oferindu-i posibilitatea de a castiga mai mult decat daca ar fi angajat intr-o companie. Un angajat full time poate primi intre 500 si 800 de euro net pe luna daca este Junior web designer si pana la 1.300 de euro daca este Senior web designer.

(sursa www.banknews.ro)

Reclame

Un răspuns

  1. da corect

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: