O afacere inceputa intr-o mansarda

Anda Enache se ocupa cu realizarea de tablouri si aranjamente din flori si plante uscate. „Am inceput aceasta afacere din pasiune pentru decoratiunile interioare. In primavara anului 2003, am confectionat din placere cateva aranjamente pentru sarbatorile de Paste pe care, spre surprinderea mea, am reusit sa le vand colegilor de serviciu si prietenilor apropiati. Succesul de care s-au bucurat mi-a dat impulsul de care aveam nevoie sa merg mai departe.”

Iata cum, din cateva “ingrediente” la indemana (flori si plante uscate), alese si imbinate cu multa imaginatie si pasiune, s-a conturat o afacere nesperat de profitabila. De ce are succes? Pentru ca aceste decoratiuni atrag imediat atentia si pot fi pastrate perioade indelungate, ceea ce constituie un mare avantaj fata de aranjamentele din flori taiate, care se ofilesc dupa cateva zile.

Pentru ca imaginatia si bunul gust sunt de fapt elementele oferite clientilor si pentru ca intreaga afacere este bine gandita si condusa de un manager iscusit. Decoratiunile d-nei Enache sunt cumparate in acest moment atat de persoane obisnuite, iubitoare de frumos, cat si de administratori de restaurante, pensiuni, de hoteluri, banci, societati comerciale, la preturi intre 6 si 80 de euro.

Ca orice inceput, si aceasta afacere a facut greu primii pasi, nu doar din punct de vedere al investitiei, ci si al incertitudinilor legate de piata. “Cu toate ca la momentul startului aveam banii numarati, am investit totusi patru milioane de lei in plante uscate si accesorii, pe care le-am cumparat de la o firma din Harghita. Le-am transportat cu masina personala acasa si astfel am inceput productia de decoratiuni din plante uscate”, povesteste dna Enache.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: