Cum arata un interviu de angajare: teste psihologice si grafologice

Pentru a face o selectie atenta, companiile au introdus sisteme de verificare a candidatilor, de la cele de aptitudini profesionale pana la cele grafologice sau de personalitate. Rata de promovabilitate nu este insa tocmai buna.

„Testele sunt realizate in asa fel incat sa imparta candidatii in doua categorii: pentru nivelele de entry-level si middle management. S-ar putea spune ca in medie, 40-50% dintre candidati trec testul, iar dintre acestia, diferentierea se face prin interviu si contact direct”, a declarat pentru Gandul Sorin Faur, HR manager BDO Romania si membru HR Club. De asemenea, doar 30% din cei care aplica pentru o pozitie inalta trec testele. Candidatii la un job in aceasta companie trebuie sa treaca de trei teste: cel profesional, psihologic si cel de limba straina. Dupa cum explica Faur, sunt cautati si acei candidati care, prin profilul de personalitate pe care il reprezinta, nu vor pune probleme de compatibilitate cu angajatii mai vechi. „Anumite tipologii sunt pur si simplu incompatibile si trebuie evitata aparitia unor situatii tensionate doar din acest motiv”, spune el.

Cel putin trei interviuri dupa doua teste de verificare

Mai greu le va fi candidatilor care urmaresc un job in cadrul companiei P & G, unde dupa ce vor trece un test online, direct de pe site-ul companiei, vor fi chemati pe urma la sediul firmei pentru a da un alt test, de data aceasta pe hartie, care le masoara abilitatile cognitive. Testul pe hartie contine 40 de intrebari de matematica usoara, logica si intelegere de text si intrebari figurale, care trebuie completat in 65 de minute si este asemanator testelor GMAT din strainatate. „In continuare, urmeaza minimum trei interviuri cu reprezentantii companiei”, a declarat pentru Gandul Maria Galca, employee relations & compensation & benefits manager in cadrul P & G.

(sursa http://www.banknews.ro)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: