Cunoasterea asteptarilor elimina frustrarile

Responsabilitatile si recompensele legate de prestatia angajatului trebuie stabilite clar, inca de la inceput. Asteptarile de ambele parti fiind limpezi, se evita sentimentele de frustrare ulterioare. Fisa postului nu este o simpla formalitate, ci un element foarte util in relatiile de munca, mai ales daca aveti grija sa cuprinda indatoririle angajatului cu lux de amanunte. Trebuie sa-i comunicati cum va fi supravegheata, masurata si recompensata munca sa, ce posibilitati de promovare i se ofera si ce se asteapta concret de la el. Nu uitati sa va interesati de asteptarile lui, pentru a-i putea explica de la inceput ce-i puteti oferi si ce nu.

Procesul de integrare necesita implicarea tuturor. Sefii, colegii de birou, fara discriminare, trebuie sa joace rolul de gazde si de ghizi, simultan. Totusi, procesul de integrare depinde in cea mai mare masura de angajatul insusi. Stabiliti cu el o relatie de interactivitate, pentru ca nici un om nu este un receptor pasiv de informatii, ci are opinii, pareri si sentimente pe care nu trebuie sa-i fie frica sa si le exprime.
Chiar in timpul procesului de integrare, daca relatiile la locul de munca evolueaza multumitor, noul angajat poate fi implicat la randul sau in eforturile de acomodare ale urmatorului rand de angajati. Acest lucru ii sporeste increderea in sine si il include automat printre „veteranii“ firmei.

Trebuie sa aveti in vedere ca un contract de munca nu este un angajament pe viata. Depinde insa de abilitatea dvs. ca, odata ce ati gasit omul potrivit, acest contract sa dureze cat mai mult. Daca sunt primiti bine, noii angajati se adapteaza foarte repede, au numai vorbe de lauda despre firma pe care o reprezinta cu mai multa convingere in fata partenerilor de afaceri, clientilor si furnizorilor. Timpul, banii si resursele umane dedicate integrarii noilor angajati pot fi considerate o investitie pe termen lung si nu trebuie sa uitati ca o echipa bine pregatita si devotata asigura stabilitatea firmei si succesul ei pe piata.

(sursa Revista de Afaceri, Bani si Profit)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: