Ce-i motiveaza in munca pe tinerii de azi

O categorie importanta pe piata muncii, cu care urmeaza sa va intalniti si dvs., este cea a studentilor – fie pentru ca acestia se afla deja la primele joburi, fie pentru ca sunt in cautarea unei slujbe.
Cat de curand, ei vor stabili noi tendinte pe piata resurselor umane, asa incat este important sa stiti ce gandesc viitorii angajati si ce-si doresc de la locul de munca.

1.031 de studenti din Romania (542 femei si 489 barbati) au raspuns, in martie 2009, la un sondaj de opinie propus de compania Continental, obiectivul sondajului fiind acela de a identifica preferintele pe care le au studentii in cariera, in conditii de criza financiara si recesiune.

In ciuda crizei economice, studentii romani sunt mai optimisti acum decat in trecut in ceea ce priveste perspectivele de cariera (70,6% in 2009 fata de 58,4% in 2007).

  • Salariul ramane in continuare factorul motivator principal si motivul pentru schimbarea locului de munca sau acceptarea unui loc de munca in strainatate.
  • Cu toate acestea, 65,4% dintre tineri apreciaza acum siguranta locului de munca, fata de doar 31,9% in 2005.

Tinerii angajatii ar alege sa-si schime locul de munca pentru:

  • un salariu mai bun 76%;
  • dezvoltarea personala – 41,8%;
  • un mediu de lucru favorabil – 30,9%.

In ceea ce priveste dimensiunea companiei pentru care ar vrea sa lucreze:

  • 38,6% nu considera important acest aspect pentru cariera lor;
  • 26,4% ar prefera sa lucreze intr-o firma de dimensiuni mijlocii;
  • doar 22% dintre studenti mai cred acum ca e important pentru cariera lor sa aleaga o multinationala, avantajele la care se gandesc in acest caz fiind sansele mai mari de evolutie in cariera si salariul mai bun.

Schimbarea domiciliului in favoarea jobului nu pare a fi o problema pentru viitorii angajati. 58,2% s-ar muta in alt oras, preferate pentru persectivele in cariera fiind Bucuresti (41,4%), Timisoara, Sibiu si Brasov.

Peste 75% dintre studenti sunt constienti de faptul ca principala conditie pentru obtinerea unui loc de munca bun este experienta profesionala. Cu toate acestea, 44% au afirmat ca nu au efectuat pana acum nici un stagiu de practica.
De asemenea, tinerii cred ca pentru angajare mai sunt importante cunoasterea limbilor straine si notele de absolvire, iar 35,5% mentioneaza si „relatiile corespunzatoare”.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: