Modalitatea de baza prin care sa evitati nemultumirile salariale din firma dvs.

Nivelul salariilor determina, in cea mai mare masura, perceptia angajatilor despre echitatea recompensarii. Efectele unei eventuale insatisfactii nu sunt nici putine, nici neglijabile! Demotivarea, performantele mult sub asteptari, atitudinea ostila fata de management si relatiile de munca dificile – iata care sunt problemele pe care, mai apoi, tot dvs. trebuie sa le rezolvati…

Structura de salarizare reprezinta raportul dintre diferite niveluri de salarizare ale posturilor organizatiei (dintre conducere si personalul de productie sau marketing, dintre supervizori si simpli angajati s.a.m.d.).
O structura a salariilor creeaza, in interiorul organizatiei, o ierarhie in care posturile sunt plasate si retribuite pentru a reflecta continutul, nivelurile de responsabilitate, importanta fiecaruia, dar si structurile existente in organizatii cu profil similar.

Astfel, un sef de departament va fi platit mai mult decat unul dintre conducatorii echipelor de lucru din subordinea sa, care, la randul sau, este mai bine platit decat angajatii din subordine, rezultand astfel o echitate interna intre posturi.

Suma pe care o primeste fiecare dintre angajati pentru postul ocupat reprezinta nivelul salarial. Si in acest caz, este de dorit sa corelati nivelul salarial al fiecarui post din firma dvs. cu cel oferit de organizatii similare pentru posturi similare.
Astfel indepliniti obiectivul de echitate externa, respectati una dintre cerintele motivarii propriilor angajati si eliminati o importanta cauza a nemultumirilor pe care le au angajatii fata de locul de munca.

Mai mult, puteti decide ca nivelul salarial al angajatilor care ocupa posturi similare in organizatie sa poata varia individual (ramanand totusi intr-un anumit interval de salarizare) in functie de criterii bine precizate (performanta, vechime, contributie personala la indeplinirea obiectivelor firmei).
Realizati astfel si echitatea interna individuala si stimulati indirect competitia intre angajati, cu rol benefic pentru intreaga activitate a organizatiei dvs.

Structura de salarizare se construieste cu ajutorul datelor oferite de evaluarea posturilor, grupand posturile pe grade de salarizare si stabilind niveluri si politici de remunerare pentru fiecare post, in functie de domeniul de activitate al firmei, de obiectivele si resursele acesteia.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: