O afacere profitabila: gradinitele mereu insuficiente

In cazul gradinitelor din Bucuresti, istoria se repeta in fiecare an. Mii de parinti se chinuie sa gaseasca un loc intr-o gradinita pentru micutul lor. Desi gradinita incepe in luna septembrie, nebunia inscrierilor se declanseaza inca din luna mai. Gradinitele de stat nu fac fata numarului mare de copii.

Numar insuficient de locuri? Asta nu poate fi decat o veste buna pentru o gradinita particulara, deoarece copiii ramasi pe dinafara trebuie inscrisi totusi undeva. Ca urmare, ei formeaza o potentiala clientela foarte numeroasa si care – nu-i asa? – isi reinnoieste randurile in fiecare an.

Vestea nu este insa cu adevarat buna decat daca gradinita particulara respectiva indeplineste cu brio toate conditiile pe care parintii le apreciaza la o gradinita de stat: sali mari si luminoase, loc de joaca generos si cu multa verdeata, cantina proprie, asistenta medicala permanenta si, mai ales, pregatirea si experienta educatoarelor. Altfel, gradinita particulara nu este cu adevarat o institutie de invatamant menita sa asigure dezvoltarea corecta a copiilor, ci doar o institutie de supraveghere ceva mai complexa.

A infiinta o gradinita particulara nu este deloc o treaba usoara. Dar odata depasita faza de inceput, lucrurile se simplifica mult si atat cheltuielile, cat si bataia de cap scad simtitor. Sistemul recomandarilor incepe sa functioneze si dvs. va puteti bucura din plin de beneficiile materiale aduse de aceasta clientela mereu numeroasa.

„Este foarte important sa ai har, sa-ti placa sa lucrezi cu copiii, altfel nu ai cum sa reusesti”, spune Cristian, un proprietar de gradinita particulara, de profesie psiholog. „Educatorii trebuie sa fie si buni pedagogi, trebuie sa fie in stare sa se coboare la mintea copilului, sa se joace cu el, dar in acelasi timp sa-l si invete ce trebuie. De aceea, aceasta meserie nu este pentru oricine.”

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: