Cum sa obtii profit maxim din cresterea chinchillelor

Cresterea animalelor pentru blana s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, o ocupatie dintre cele mai rentabile. In ultimele decenii, productia de blanuri s-a transformat intr-o adevarata industrie, 70% din cantitatea obtinuta provenind de la animale crescute in captivitate.

Chinchila consuma nutreturi vegetale, spre deosebire de nurci si vulpi care sunt specii carnivore, iar blana ei este mai valoroasa decat blana de nurca. Avem asadar de-a face cu o specie extrem de valoroasa, nepretentioasa, fara miros caracteristic si care poate fi crescuta relativ usor, atat in mediul rural cat si in cel urban. Cu toate acestea, crescatorii romani n-au reusit pana acum sa profite de calitatile si posibilitatile de castig pe care le aduce acest animal, spre deosebire de crescatorii americani, europeni si chiar fata de cei din unele tari africane, care se ocupa cu foarte mare succes de cresterea acestei specii.

Afacerea se adreseaza persoanelor care iubesc animalele, care dispun de 1.000 de euro si de un spatiu si care vor sa aiba o ocupatie casnica. Este ferita de inflatie, preluarea animalelor de catre furnizor fiind facuta la un pret stabilit in valuta. Orice persoana fizica poate tine cateva familii  fara vreo autorizatie speciala, ca si cand ar creste orice fel de animal.

Asadar, pentru a demara afacerea aveti nevoie de 1.000 euro, un spatiu si hotararea de a va ocupa de o activitate productiva pe termen lung, cu rezultate foarte bune si cheltuieli minime. Investitia initiala in animalele si materialele necesare o recuperati in primii doi ani, din vanzarea puilor. Singura cheltuiala care va ramane, cea cu hrana, este nesemnificativa: 1 kg de concentrat pe luna, la pretul de 0,2 euro/kg.

In rest, nu va mai trebuie decat rabdarea, perseverenta si daruirea dvs. in cresterea cu grija a acestor vietati pretioase, dar si destul de sensibile. Daca respectati insa tehnologia de crestere, indrumarile si sfaturile furnizorului de material biologic nu puteti avea probleme majore.

Nu trebuie sa fiti specialist in cresterea animalelor pentru a va apuca de aceasta indeletnicire.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: