• Blog Stats

  • 139,729 vizitatori
 • Top Posts

 • Top click-uri

  • Niciunul
 • Meta

 • RSS bbbblogatea

 • Anunțuri

Motivarea specifica sfarsitului de an

Pentru angajati, sfarsitul de an inseamna si cateva asteptari precum: un bonus la salariu, o petrecere cu colegii organizata de firma, mici cadouri din partea companiei. Cum bine stiti, toate acestea sunt, de fapt, activitati de motivare.

Scopul activitatilor motivationale specifice sfarsitului de an este acela de a le multumi angajatilor pentru munca si eforturile depuse de-a lungul anului si de a-i mobiliza pentru anul urmator.

Cele mai frecvente modalitati de motivare la sfarsit de an sunt:

  acordarea primei de Craciun;
  desemnarea „Angajatului anului”;
  organizarea petrecerii de Craciun pentru angajati;
  organizarea de petreceri si oferirea de cadouri pentru copiii angajatilor;
  traditii amuzante ale companiei ocazionate de Sarbatorile de iarna.

Prima de Craciun este una dintre cele mai folosite activitati de motivare financiara – cu scopul de a rasplati si de a consolida loialitatea angajatilor – si consta intr-o suma fixa de bani care se acorda tuturor angajatilor, indiferent de pozitia ocupata in firma si indiferent de rezultatele obtinute in munca.
Valoarea primei de Craciun variaza de la o firma la alta si, in multe cazuri, este stabilita la negocierea contractului colectiv de munca.

Urmare a masurilor de reducere a cheltuielilor, sfarsitul de an 2009 nu mai aduce recompense bugetarilor. Pentru majoritatea dintre acestia nu mai poate fi vorba de cel de-al treisprezecelea salariu si nici macar de primele de Craciun.

In mediul privat insa, intre 50% si 80% dintre companii (conform diferitelor sondaje efectuate recent), intentioneaza sa-si rasplateasca angajatii fie prin prime de Craciun, fie prin cadouri si/sau tichete cadou.
Exista si companii care nu vor mai acorda recompense tuturor salariatilor, ci doar acelora care si-au atins obiectivele profesionale stabilite pentru 2009. Acestea vor marca sfarsitul de an doar prin bonusuri de performanta.

Petrecerea de Craciun pentru angajatii firmei ofera acestora un motiv suplimentar de a se cunoaste mai bine, mai ales daca evenimentul include jocuri si concursuri la care sa fie implicate toate persoanele prezente.
Tocmai de aceea este recomandat sa organizati genul acesta de petrecere intr-un mod similar cu activitatile de team-building: adica sa urmariti ca evenimentul respectiv sa aiba drept rezultat imbunatatirea relationarii la locul de munca si a comunicarii organizationale si, implicit, eficientizarea lucrului in echipa.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: