Cel mai apreciat beneficiu in anul crizei

Cand vine vorba despre beneficii extra-salariale, primele doua locuri in preferintele romanilor sunt ocupate de asigurarile de sanatate (21,5% dintre angajatii din Capitala si 19,1% dintre cei din provincie) si de abonamentele la o clinica medicala privata (19,3% dintre angajatii bucuresteni si 18,8% dintre cei din provincie).

Serviciile voluntare de asigurari de sanatate reprezinta unul dintre instrumentele financiare pe care le aveti la dispozitie pentru motivarea angajatilor. Asigurarile voluntare de sanatate pentru plata serviciilor medicale constituie un sistem facultativ.

Conform prevederilor Codului fiscal, cheltuielile cu primele de asigurare voluntara de sanatate sunt deductibile in limita unei sume reprezentand echivalentul in lei a 250 euro intr-un an fiscal pentru fiecare participant (art. 48 alin. (5) lit. h)).

Sunt deductibile la determinarea profitului impozabil cheltuielile cu primele de asigurare voluntara de sanatate efectuate de angajator potrivit Legii privind reforma in domeniul sanatatii nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Asigurarile private de sanatate au fost si anul trecut in topul beneficiilor preferate de angajati, alaturi de tichetele de masa si de programul flexibil.

In 2009, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de Mednet Marketing Research Center, pe langa asigurarile de sanatate si abonamentele la o clinica medicala, angajatii si-au dorit pensii private facultative, asigurari de viata si prime pentru concediul de odihna.

Cele mai putin atractive beneficii suplimentare in anul crizei sunt tichetele cadou, trainingurile si tichetele de masa.

(sursa Revista de Resurse Umane)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: