Croiti-va succesul din esente lemnoase

Confectionarea de mobilier este o activitate placuta care va pune in valoare imaginatia, talentul si maiestria. Aveti nevoie doar de un material lemnos, de un minim de cunostinte de prelucrare si de multa pasiune. Pentru ca daca va place ceea ce faceti si aveti talent succesul nu va intarzia sa apara.
Concret
Aveti nevoie de o incapere (pentru inceput poate fi si un garaj) si de cateva utilaje absolut necesare (fierastrau circular, masina de rindeluit, freza cu ax vertical, masina de slefuit). Va mai trebuie vopsele, diluanti, lac, adezivi si, desigur, materia prima (cherestea, placi din aschii de lemn (PAL), placi din fibre de lemn (PFL), furnire, placaje, panele, placi celulare). A… si ceva indemanare!

Buget initial
Dat fiind ca este o afacere ce presupune prelucrare aveti nevoie de un minim de unelte specifice. Pentru inceput puteti achizitiona aceste unelte la mana a doua. Utilajele noi sunt mult mai costisitoare. Mai aveti nevoie, apoi, de o cantitate initiala de materie prima si de materiale suplimentare (vopsele, lacuri, adezivi etc.). In concluzie, afacerea necesita o investitie initiala de cel putin 15.000 de euro, dar care are un potential de dezvoltare urias.

Avantaje ale afacerii
– Cererea de mobilier este in continua crestere. Se construieste din ce in ce mai mult si, deci, din ce in ce mai multa lume are nevoie de mobila.
Lemnul se poate prelucra in garaje sau incaperi mai mari care nu necesita amenajari speciale. Concurenta este redusa. Exista, intr-adevar producatori de mobila pe piata. Insa dvs. realizati mobila la comanda! Iar aici cererea este mare iar oferta este redusa.
Cu un plan de afaceri bine pus la punct puteti contracta cu usurinta un credit avantajos.
Obiectele de mobilier se realizeaza relativ repede si au costuri mari la vanzare. Mai ales daca sunt de calitate si originale.
Puteti castiga usor increderea pietei. Mare posibilitate de extindere si dezvoltare. Daca faceti produse de calitate clientii va vor recomanda mai departe si puteti deveni rapid unicul furnizor de mobila din regiunea dvs.
Demarati afacerea in deplina legalitate pentru ca acum aveti la indemana actele normative care va reglementeaza activitatea.
Productivitate inalta. Tehnologia bine pusa la punct in domeniu va asigura un randament mare al activitatii.
Diversitatea furnizorilor si a distribuitorilor. Concurenta mare in acest sector a determinat aparitia unei game variate de produse la preturi extrem de avantajoase.
Va puteti folosi imaginatia si indemanarea nativa. Este o afacere ce va aduce mari satisfactii atat financiare, cat si emotionale.

Profit initial
Depinde de piata de desfacere pe care o aveti si de amploarea comenzilor. Venitul mediu lunar poate fi de 8.417 RON. Tendinta de crestere este de 15% pe an. Acest venit este brut, dupa scaderea tuturor cheltuielilor (materii prime, salarii, taxe, dobanzi si alte cheltuieli de protocol) veti ramane cu un profit lunar de aproximativ 6.400 RON.

Succesul unui atelier depinde, in primul rand, de 3 elemente esentiale: o imagine clara asupra ceea ce presupune realizarea unui mobilier din material lemnos la cele mai inalte standarde de calitate, planificarea obiectiva a investitiilor si respectarea reglementarilor legale in domeniu.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: