Cum fac unii bani de… sarbatori

In magazinul lui Christian Jungten din Bonn , clientii isi pot picta singuri obiecte de ceramica bruta, pe care sa le ia apoi acasa.

Nimeni nu trebuie sa stea sa invarta roata olarului sau sa se murdareasca pe haine. Vasele, canile si farfuriile stau gata pregatite pe rafturi si asteapta sa fie pictate.

Pe langa pretul obiectului de ceramica in sine, clientul mai plateste 7 euro pentru fiecare ora pe care o petrece in magazin pictandu-si proaspata achizitie (incluzand vopselurile).

„Daca adunam tot ce trebuie sa se plateasca, obtinem o suma cu care s-ar putea cumpara usor o vesela de marca. Totusi, ceva facut de tine insuti, care arata cel putin la fel de bine si este emana pasiune, are o cu totul alta valoare”, explica Christian. „Clientii sunt foarte dornici sa produca obiecte individualizate, dar cand vine vorba de pictat, multora le dispare subit fantezia. De aceea am expus peste tot obiecte gata pictate, care servesc drept material de inspiratie.” Cei mai multi dintre clienti nu vin in magazin cu gandul de a picta, ci din curiozitate sa vada ce se intampla in spatele vitrinei amenajata foarte atractiv.

„Atunci eu trebuie sa incep sa-i conving sa puna mana pe pensula”, spune Jungten. Munca de convingere da rezultate in 80% din cazuri, in special la femei. Magazinul este plin in special primavara si in perioada premergatoare Craciunului (aceasta perioada incepe deja in septembrie), cand vanzarile pur si simplu explodeaza. „Cand nu este prea mult de lucru si soarele straluceste, ma instalez in fata magazinului si fac o demonstratie de pictura pe oale.

Strategia e foarte eficienta, multi trecatori isi indreapta atentia catre magazin”. In medie, vin 15 clienti pe zi, care lasa fiecare cam 30 de euro. Astfel, Christian Jungten poate ajunge la o cifra de afaceri de aproape 15.000 de euro pe luna, magazinul fiind deschis zilnic – inclusiv duminica – de la 11.00 la 22.00.

(sursa Revista Omului de Afaceri)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: